Annonce
Ringkøbing

John G. forventer, akutbilerne forsvinder: - Beredskabet bliver styrket

John G. Christensen, Ringkøbing-Skjerns socialdemokratiske medlem af Regionsrådet, forventer, at de sygeplejerskebemandede akutbiler i Tarm, Ringkøbing og Skive bliver nedlagt. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Ringkøbing-Skjern: John G. Christensen, Ringkøbing-Skjerns socialdemokratiske medlem af Regionsrådet, forventer, at de sygeplejerskebemandede akutbiler i Tarm, Ringkøbing og Skive bliver nedlagt. Beslutnignen vil blive truffet den 4. september, når Regionsrådet forhandler budgetforliget på plads.

- Det går Socialdemokratiet ind for, og jeg forventer, at vi får det igennem. Det er en vej, vi har villet i lang tid, siger John G. Christensen.

Forslaget er en del af det sparekatalog, som den socialdemokratiske regionsrådsformand Anders Kühnau har lagt frem. Siden har han trukket forslaget om at flytte neurologien til Viborg - men ifølge John G. Christensen bliver akutbilforslaget gennemført.

- Vi fjerner akutbilerne i Tarm og Ringkøbing, og indsætter en paramediciner i ambulancerne og indsætter et ambulancedøgnberedskab i Videbæk, også med en paramediciner. For Ringkøbing-Skjern vil det være en styrkelse af beredskabet. Vi får opkvalificeret ambulancerne og får responstiderne bragt ned, siger John G. Christensen.

Han ser gerne, at anæstesisygeplejerskerne, som bemander akutbilerne, kan benyttes i ambulancerne, hvilket dog vil kræve en dispensation. Han forventer også, at paramedicinerne, som skal bemande den ene af Ringkøbings to ambulancer, og den ene af Tarms to, og den kommende ambulance i Videbæk, skal være på det højest mulige uddannelsesniveau.

- Det her er det bedst mulige forslag, og når vi så samtidig får den fjerde lægehelikopter, ligger vi rigtigt godt akutmæssigt i Ringkøbing-Skjern, siger John G. Christensen.

Annonce

Endnu ingen aftale

Den socialdemokratiske gruppeformand i Regionsrådet, Henrik Gottlieb Hansen, siger, at der endnu ikke er indgået nogen aftale med andre partier om budgetforliget. Socialdemokratiet har 15 pladser ud af 41 i regionsrådet.

- Akutbilerne indgår i drøftelserne, vi modtager høringssvar, der bliver så forhandlet, og så må vi se, hvad vi kan opnå. Men der er endnu ikke indgået aftaler, og vi kommer til at kigge på akutområdet senere, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Regionsrådet har i februar bestilt en rapport om akutområdet, som ventes i oktober-november. Om regionsrådet vil vente på rapporten, inden der træffes beslutning om akutbilerne, står uklart.

- Der kan man sige for og imod. Men det er klart, at rapporten indgår i overvejelserne, siger gruppeformand Henrik Gottlieb Hansen.

Dagbladet følger sagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce