Ringkøbing

John G. forventer, akutbilerne forsvinder: - Beredskabet bliver styrket

John G. Christensen, Ringkøbing-Skjerns socialdemokratiske medlem af Regionsrådet, forventer, at de sygeplejerskebemandede akutbiler i Tarm, Ringkøbing og Skive bliver nedlagt. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Ringkøbing-Skjern: John G. Christensen, Ringkøbing-Skjerns socialdemokratiske medlem af Regionsrådet, forventer, at de sygeplejerskebemandede akutbiler i Tarm, Ringkøbing og Skive bliver nedlagt. Beslutnignen vil blive truffet den 4. september, når Regionsrådet forhandler budgetforliget på plads.

- Det går Socialdemokratiet ind for, og jeg forventer, at vi får det igennem. Det er en vej, vi har villet i lang tid, siger John G. Christensen.

Forslaget er en del af det sparekatalog, som den socialdemokratiske regionsrådsformand Anders Kühnau har lagt frem. Siden har han trukket forslaget om at flytte neurologien til Viborg - men ifølge John G. Christensen bliver akutbilforslaget gennemført.

- Vi fjerner akutbilerne i Tarm og Ringkøbing, og indsætter en paramediciner i ambulancerne og indsætter et ambulancedøgnberedskab i Videbæk, også med en paramediciner. For Ringkøbing-Skjern vil det være en styrkelse af beredskabet. Vi får opkvalificeret ambulancerne og får responstiderne bragt ned, siger John G. Christensen.

Han ser gerne, at anæstesisygeplejerskerne, som bemander akutbilerne, kan benyttes i ambulancerne, hvilket dog vil kræve en dispensation. Han forventer også, at paramedicinerne, som skal bemande den ene af Ringkøbings to ambulancer, og den ene af Tarms to, og den kommende ambulance i Videbæk, skal være på det højest mulige uddannelsesniveau.

- Det her er det bedst mulige forslag, og når vi så samtidig får den fjerde lægehelikopter, ligger vi rigtigt godt akutmæssigt i Ringkøbing-Skjern, siger John G. Christensen.

Endnu ingen aftale

Den socialdemokratiske gruppeformand i Regionsrådet, Henrik Gottlieb Hansen, siger, at der endnu ikke er indgået nogen aftale med andre partier om budgetforliget. Socialdemokratiet har 15 pladser ud af 41 i regionsrådet.

- Akutbilerne indgår i drøftelserne, vi modtager høringssvar, der bliver så forhandlet, og så må vi se, hvad vi kan opnå. Men der er endnu ikke indgået aftaler, og vi kommer til at kigge på akutområdet senere, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Regionsrådet har i februar bestilt en rapport om akutområdet, som ventes i oktober-november. Om regionsrådet vil vente på rapporten, inden der træffes beslutning om akutbilerne, står uklart.

- Der kan man sige for og imod. Men det er klart, at rapporten indgår i overvejelserne, siger gruppeformand Henrik Gottlieb Hansen.

Dagbladet følger sagen

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sanne var lovet revalidering: Hvorfor løber kommunen fra sit løfte?

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing-Skjern

Tyve på spil: Fem indbrud anmeldt