Ringkøbing

John Fisker nummer 2 på direktørrangliste

Landbobankens direktør, John Fisker, kan nu smykke sig med titlen som Danmarks næstbedste administrerende direktør efter Økonomisk Ugebrevs mening. Arkivfoto.
Fornem placering til Landbobankens direktør i Økonomisk Ugebrevs årlige CEO-rating.

RINGKØBING: Landbobankens direktør John Fisker kan nu krone et fantastisk år med en personlig fjer i hatten:

Økonomisk Ugebrev, der beskæftiger sig med tendenser inden for økonomi og erhvervsliv, og som først og fremmest henvender sig til ledere i den finansielle sektor, bringer hvert år en rangliste over "de bedste" administrerende direktører i de 50 største børsnoterede selskaber.

I år er John Fisker placeret som nummer to, kun overgået af direktøren for transportfirmaet DSV, Jens Bjørn Andersen.

Det er flot i sig selv; endnu mere imponerende bliver John Fiskers placering set i lyset af, at det ifølge Økonomisk Ugebrev er mange år siden, at en førstemand fra den finansielle sektor er så højt placeret på ranglisten.

Ovenikøbet scorer Landbobank-direktøren den flotte andenplads oven på den store fusion med Nordjyske Bank.

Som Økonomisk Ugebrev skriver:

"I banksektoren er der rigtig mange større fusioner, de er gået galt, især fordi det nye ben ofte har været mere eller mindre brækket".

Store opkøb

Ugebrevet skriver videre, at samtidig har skiftende topchefer for Landbobanken mange gange forsvoret, at man ville vokse via opkøb.

"Overtagelsen af Nordjyske Bank har alligevel været for lækker en godbid for John Fisker, og så har han heller ikke skuffet med den foreløbige integration. Aktiekursen er steget mere end 20 procent i år, mens de øvrige bankaktier har ført en kummerlig tilværelse", hedder det i begrundelsen.

Sjovt nok belønnes DSV-direktøren også for et dristigt opkøb: Den danske transportgigant har for nylig købt schweiziske Panalpina for astronomiske 30,5 milliarder kroner!

Det ville normalt føre til kursprygl på aktiemarkedet, men denne skæbne er ikke overgået DSV, lige så lidt som opkøbet af Nordjyske Bank har skadet Landbobankens kurs.

Tredjebedst på direktørlisten er Niels Smedegaard fra DFDS, der trods uro på de finansielle markeder sluttede året med stigende overskud og omsætning.

0/0
Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost