Navne

Johannes blev døbt af Kaj Munk i Vedersø Kirke

Johannes Nielsen fyldte 80 år søndag den 25. november. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.

Johannes Nielsen er født i Vedersø. Hans far havde arbejde forskellige steder, så han har gået i mange skoler. Da han blev soldat i Viborg, fandt han sin hustru Sonja og blev her. Søndag fyldte han 80 år.

80 år: Johannes Nielsen, Gl. Århusvej 383, Rindsholm, kom til verden i Vedersø i 1938.

I Vedersø Kirke blev han døbt af den navnkundige digter og præst Kaj Munk, der fem år senere mistede livet i modstandskampen.

Johannes Nielsen kom ud at tjene, da han var 11 år gammel. Under krigen boede familien på Strandgården i Husby Klit, hvor der i dag er museum. Som ung fiskede han på Nordsøen og boede i Harboøre.

Han skulle egentlig have aftjent sin værnepligt ved marinen, men hans papirer blev forbyttet med en anden. Derfor blev han soldat i Viborg i stedet for. Her har han været siden, da han fandt sin hustru Sonja, der var fra Viborgegnen.

Gartner ved kommunen

Efter militærtjenesten havde Johannes Nielsen flere pladser på gårde, blandt andet fodermester på Flarupgård under Tjele Gods.

Han havde job på Ferm i Ulstrup og arbejdede som vinduespudser i Viborg. Derefter kom han til Riegels Trævarefabrik, i daglig tale kaldet "hønen" i Viborg.

Han blev ansat som vævemontør på Scanlace og arbejdede på Frigor, inden han blev ansat i gartnerafdelingen ved Viborg Kommune, dengang under ledelse af stadsgartner Chr. Thomsen. Her var han til sin pension og bedyrer, at selv om han flere gange har skiftet arbejde, har han aldrig været arbejdsløs i en hel uge.

Firmaidrætten

Sonja og Johannes Poulsen har fire børn, ti børnebørn og ti oldebørn.

De har i en lang årrække dyrket det fri campingliv også som fastliggere, hvor de har været 15 år i Ejsing og ti år i Grenå. På turene til udlandet har de besøgt Italien, Spanien, Tyrkiet og Kreta.

Johannes Poulsen har været en ivrig lystfisker, i mange år med båd på de vestjyske fjorde, og han har stadig alt grejet. Han har også været en ivrig jæger med jagtmarker i Kølsen, Vinderup og Vedersø Klit.

Den største fritidsinteresse har dog været firmaidrætten.

- Jeg var i bestyrelsen for firmaidrætten i Viborg og formand for skydning igennem 25 år. Jeg stod i en årrække for lotterispillene i firmaidrætten, og i otte år var jeg formand for billardafdelingen, hvor jeg også kom i bestyrelsen i hovedforbundet. Jeg har også været danmarksmester i skydning, fortæller fødselaren i huset i Rindsholm, hvor familien har boet i 45 år.

Johannes Poulsen er medlem af soldaterforeningen, og han lufter gerne BSA-kasketten i naturen med en tur på sin BSA veteranmotorcykel.

Fødselsdagen blev fejret på dagen.

0/0
Mindeord For abonnenter

Dødsfald: Torben 'Dubbi' Pedersen 42 år

Navne For abonnenter

Hanne Schmidt udstiller fantasivækkende rum i Rådhushallen

Navne For abonnenter

Jens Olufsen er stolt efter 25 år i spidsen for museumsforeningen

Tophistorier

Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Navne For abonnenter

En smal sag for Flemming at servere gode vine til sit jubilæum

Navne

Lokale konfirmander 17-19. maj 2019

Navne

Ny revisor

Navne

Karl Kristian fejrer sit debutalbum med et godt glas rom i Hvide Sande