forside

Johanne aflyser tog til og fra Skjern fredag

Stormen Johanne betyder aflyste tog fredag morgen og formiddag. Arkivfoto: Thorkild Fleng

Stormen Johanne, der fredag rammer landet, betyder, at en række togafgange i Jylland er aflyst fredag.

Ringkøbing-Skjern: Sent natten til fredag og i løbet af fredagen rammer stormen Johanne landet. Den bringer vindstød af stormstyrke med sig, og det betyder, at flere tog i Jylland er aflyst.
DSB oplyser på sin hjemmeside, at man ikke indsætter togbusser som erstatning for de aflyste tog.

Rejseplanen.dk bliver opdateret, så man kan se, hvilke afgange, der er berørt.

Her er et overblik over, hvordan togdriften bliver berørt, som det ser ud torsdag aften:

- Esbjerg–Struer: Ingen tog fra fredag morgen og frem til klokken 11.00.

- Struer–Thisted: Ingen tog fra fredag morgen og frem til klokken 11.00.

- Langå–Struer: Ingen tog mellem Viborg og Struer fra fredag morgen og til klokken 11.00. Der kører et tog i timen mellem Viborg og Aarhus H.

- Skanderborg–Skjern: Ingen tog mellem Herning og Skjern fra fredag morgen til klokken 11.00. Normal køreplan mellem Herning og Aarhus H.

- Esbjerg–Tønder: Der er timedrift på strækningen fra fredag morgen.

-Aalborg–Frederikshavn: Der er timedrift fredag morgen frem til klokken 08.00, herefter indstilles trafikken til klokken 17.00.

- Vejle–Struer: Ingen tog mellem Struer og Herning fra fredag morgen til klokken 11.00.

Kilde: Banedanmark

/ritzau/

0/0
Ringkøbing-Skjern

Grøn sommer for landmændene: Afgrøderne står flot netop nu

Klumme

Guldfiskenes udflugt: Tænk, hvis Jeppe Aakjær havde spillet Fortnite

Tarm

Snart afklaring om hullerne i den nye cykelsti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens tal og regnskaber: Foersom Genetik ApS har oplevet nedgang i resultatet

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Ringkøbing-Skjern

Stjernespiller søger 300.000 kroner: Børn og unge skal opleve glæde og trivsel på banen

Ringkøbing

Forstanderposten er sikret på Vestjyllands Højskole - i hvert fald det næste år

Erhverv

Lalandiahuse revet væk: Tæt på at melde alt udsolgt

112

To unge blev dømt for våbentyverier