forside

Johanne aflyser tog til og fra Skjern fredag

Stormen Johanne betyder aflyste tog fredag morgen og formiddag. Arkivfoto: Thorkild Fleng

Stormen Johanne, der fredag rammer landet, betyder, at en række togafgange i Jylland er aflyst fredag.

Ringkøbing-Skjern: Sent natten til fredag og i løbet af fredagen rammer stormen Johanne landet. Den bringer vindstød af stormstyrke med sig, og det betyder, at flere tog i Jylland er aflyst.
DSB oplyser på sin hjemmeside, at man ikke indsætter togbusser som erstatning for de aflyste tog.

Rejseplanen.dk bliver opdateret, så man kan se, hvilke afgange, der er berørt.

Her er et overblik over, hvordan togdriften bliver berørt, som det ser ud torsdag aften:

- Esbjerg–Struer: Ingen tog fra fredag morgen og frem til klokken 11.00.

- Struer–Thisted: Ingen tog fra fredag morgen og frem til klokken 11.00.

- Langå–Struer: Ingen tog mellem Viborg og Struer fra fredag morgen og til klokken 11.00. Der kører et tog i timen mellem Viborg og Aarhus H.

- Skanderborg–Skjern: Ingen tog mellem Herning og Skjern fra fredag morgen til klokken 11.00. Normal køreplan mellem Herning og Aarhus H.

- Esbjerg–Tønder: Der er timedrift på strækningen fra fredag morgen.

-Aalborg–Frederikshavn: Der er timedrift fredag morgen frem til klokken 08.00, herefter indstilles trafikken til klokken 17.00.

- Vejle–Struer: Ingen tog mellem Struer og Herning fra fredag morgen til klokken 11.00.

Kilde: Banedanmark

/ritzau/

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Faldefærdigt pizzeria forvandlet til fælleshave: Ny byhave skal blive et grønt samlingspunkt

Annonce
Annonce
Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Hvide Sande

Dragefestival med drager fra Kina

Ringkøbing-Skjern

Ugens anbefalinger: Skilteskovtur, robotter og en tur i trædemøllen ved gratis festival

Leder For abonnenter

Kom op af sofaen: Det oversete valg

Så er der lige præcis en uge til valget. Min læser vil muligvis indvende, at der da er meget længere - nærmere bestemt to-en-halv uge. Det er både rigtigt og forkert. Rigtigt er det selvfølgelig, at Folketingsvalget finder sted 5. juni. Men allerede næste søndag, den 26. maj, finder et mindst lige så vigtigt valg sted, nemlig valget til Europa-Parlamentet. I forvejen lider EP-valgene traditionelt under en meget lav valgdeltagelse. Ved det seneste parlamentsvalg for fem år siden var deltagelsen i Danmark således nede på 56,3 procent, mens der til sammenligning var 85,8 procent af de stemmeberettigede, som gik til urnerne ved folketingsvalget i 2015. Med en valgkamp til Folketinget, som buldrer derudad på alle platforme, er der overhængende risiko for, at det i forvejen oversete EP-valg denne gang vil være stort set usynligt for mange vælgere. Dermed risikerer valgdeltagelsen til Europa-Parlamentet at komme endnu længere ned, end det før er set, fordi alle er så fokuseret på valget den 5. juni. Det er ærgerligt på mange ledder og kanter. Med klima-krise, migranter, Brexit og ekstremistiske partier på fremmarch i mange lande er der mere end emner nok at tage fat på - emner, som for en stor dels vedkommende bedst løses i et større fællesskab. Derfor er der al god grund til som vælger at sætte sig ind i, hvordan kandidaterne ønsker, at EU skal udvikle sig - og al god grund til at være med til at påvirke den udvikling ved at give sin stemme til den kandidat, man er mest enig med. Ville fokus have været anderledes, hvis Lars Løkke Rasmussen havde besluttet sig for at udskrive folketingsvalget til afholdelse samme dag som valget til Europa-Parlamentet? Formentlig ikke. For skønt EU har en markant betydning for stort og småt i vores land, så er der desværre en alt for udbredt tendens til at opfatte et EP-valg som noget fjernt, der angår 'dem dernede i EU', mens et folketingsvalg handler om 'os selv', og det er jo altid sjovere at diskutere sig selv ... Til gengæld ville en samtidig afholdelse af de to valg med stor sandsynlighed få flere til at sætte kryds også til parlamensvalget. Dansk Industri holdt i den forgangne uge et EU-debatmøde på Vestas i Ringkøbing. Her kom det frem, at en undersøgelse viser, at unge er positive overfor EU - men at de ikke stemmer. En flok elever fra Ringkjøbing Gymnasium var med ved debatmødet, og flere af dem slog i et interview med avisen Danmark fast, at de finder EU vigtigt, og at de vil stemme ved parlamentsvalget. Hurra for det og for dem. Gid både deres jævnaldrende og alle de ældre vælgere vil følge deres eksempel. Hvis et demokrati skal virke, kræver det, at vælgerne deltager. Det gælder både til kommunalvalg, folketingsvalg og EU-valg. Så af sted til valgstederne på søndag den 26. maj. Det er lige så vigtigt, som det er at stemme på grundlovsdag 5. juni.

Skjern For abonnenter

Bent Ingemann Hansen forsvandt uden farvel: Det uløste mysterium om en far, der blev væk

Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Danmark

Tre ting du ikke så i fjernsynet fra folkemøde på TV2