Annonce
Ringkøbing

Jobcenterchef efter kursændring i Hilde-sagen: Det sker, at der fremkommer nye oplysninger

Kim Ulv Christensen: Nye lægelige oplysninger kan ændre jobcentrets beslutninger. Arkivfoto.
Alt tyder på, at det var et notat fra Hilde-Kristen Reed Mogensens kræftlæge, der fik Jobcentret til at forlænge hendes sygedagpenge - men chefen ønsker ikke at kommentere den konkrete sag.

RINGKØBING: Det var øjensynlig indholdet i et notat fra Hilde-Kristin Reed Mogensens kræftlæge, der fik Jobcentret til at beslutte at forlænge hendes sygedagpenge.

Den kræftramte kvinde fra Tim stod ellers for tirsdag at falde ud af sygedagpengeordningen for i stedet at overgå til et jobafklaringsforløb, hvilket ville betyde en væsentlig indtægtsnedgang for hende.

Men efter at have modtaget Hilde-Kristin Reed Mogensens mail, der var vedhæftet et notat fra hendes ansvarlige læge i onkologien i Herning, som lægen skrev torsdag i sidste uge, ændrede Jobcentret holdning.

I notatet fastslog lægen blandt andet, at hun ikke er færdigbehandlet, og at det derfor ikke kan siges, at hun ikke længere har en livstruende sygdom.

Annonce

Høringsperiode

Dagbladet har forsøgt at få et interview med beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen for at høre, hvad der fik afdelingen til at ændre holdning. I en mail svarer han følgende:

"Jeg kan ikke udtale mig om den konkrete sag.

"Men i alle sager, hvor der foreligger en myndighedsafgørelse, bliver der lavet en påtænkt afgørelse til borgeren, hvorefter borgeren har en 14 dages høringsfrist til at komme med evt. kommentarer mv. til den påtænkte afgørelse.

"Efter udløb af høringsfristen, vurderer vi om evt. indkomne kommentarer, oplysninger mv. giver anledning til ændringer i den påtænkte afgørelse.

"Det sker, at der i høringsperioden fremkommer nye oplysninger eller en ny udvikling i fx et sygeforløb, der gør, at vi vælger at ændre vores afgørelse.

"Det er helt normal praksis og - ikke mindst - et væsentligt element i borgerens retssikkerhed.

"Så når vi i en konkret sag, vælger at ændre vores afgørelse, vil det typisk være fordi, der er indkommet nye oplysninger."

Kim Ulv Christensen slutter med at fastslå, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Men beslutningen falder altså fint i tråd med hans generelle betragtninger om "nye oplysninger" i sagen.

Øjensynlig lægges der nu mere vægt på udtalelserne fra kræftlægen end fra de kirurger i Viborg, som Jobcentret oprindeligt havde indhentet supplerende oplysninger fra, men som ifølge Hilde-Kristin Mogensen ikke kan udtale sig om hendes almene tilstand.

Lægefaglig vurdering

Dagbladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra beskæftigelsesudvalgets formand, Kristian Andersen (KD), og næstformand Lennart Qvist (løsgænger), men de har ikke været at træffe.

Det var til gengæld medlem af udvalget, Jens Erik Damgaard (KD), og han fastslår over for Dagbladet, at beslutningen er i tråd med den beslutning, udvalget har truffet på et møde, hvor man drøftede Hilde-sagen.

- Vi var enige om, at den lægelige vurdering er fuldstændig afgørende i den slags sager, siger han.

I øvrigt er han kritisk over for den lovgivning, der gælder på området.

- Der skal ikke meget til, før vi får kritik af staten for vore beslutninger i den slags sager, der indebærer refusion. Jeg så gerne, at vi fik længere snor, og at det ikke bare er lægefaglige vurderinger, der skal afgøre sagerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce