Annonce
Erhverv

Job-projekt går ind i sin tredje sæson

Lemvig-borgmester Erik Flyvholm taler glad og gerne om kommunens herlighedsværdi. Job i Vest skulle gerne minde om, at der også er gode job at få. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Lemvig Kommune og det lokale erhvervsliv har siden 2016 samarbejdet om at tiltrække arbejdskraft. Nu er projektet fornyet i endnu to år.

LEMVIG: Det offentligt-private samarbejde ”Job i Vest” går nu ind i sin tredje runde, der strækker sig over 2020 og 2021. Ni af ti tidligere partnere har meldt sig som partner igen.

Det ene ben i samarbejdet er, at private virksomheder sammen med Lemvig Kommune indgår i et fællesskab, der forpligter sig på at arbejde for at styrke rekruttering til virksomhederne. Det andet ben er arbejdet for den fremtidige bosætning i området.

- Job i Vest er et vigtigt flagskib for kommunes image-arbejde. Det er ikke nok, at vi selv ved, at vores erhvervsliv er noget særligt med fremsynede, kompetente ledere og dygtige, loyale medarbejdere. Vi skal også fortælle det uden for kommunen. Job i Vest har nu i fire år sendt de mange gode historier om virksomheder og medarbejdere ud over rampen via sociale medier og andre kommunikationsplatforme. Det har været et vigtigt led i at synliggøre os over for potentielle medarbejdere i resten af landet, siger borgmester Erik Flyvholm (V) i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

Annonce

Profilvideo skal lokke ansøgere

Et af de nye tiltag i tredje sæson af ”Job i Vest” er, at medlemmerne fremover kan tegne to typer af partnerskaber: LOKAL- og VIP-partner. Det koster henholdsvis 10.000 og 15.000 kroner om året at blive ”partner” til dækning af markedsføringsudgifterne. Til gengæld får virksomhederne produceret en reklame-videofilm, som bliver vist på projekts facebookside og på kommunens hjemmeside. VIP-partnerne får desuden hjælp til at oversætte jobopslag til engelsk og ekstra hjælp til markedsføring af jobopslag.

Job i Vest spiller også sammen med de indsatser, kommunen har sat i søen for at tiltrække nye tilflyttere.

- Med Job i Vest ønsker vi at styrke erhvervslivets grundlag for at rekruttere de rette medarbejdere både aktuelt og på den lange bane. Vi ser samtidig på det store billede af kommunens fremtid, og derfor er det også vigtigt for projektet at bidrage til fremtidig bosætning. For eksempel vil vi rigtigt gerne medvirke til, at flere af vores fraflyttede unge vender hjem fra de store uddannelsesbyer, når de er færdige med deres uddannelse. Derfor har Job i Vest blandt andet støttet events, som har fundet sted i 2018 og 2019 i uddannelsesbyerne, siger chef for Kommunikation og Turisme, Kristian Hansen, til kommunens hjemmeside, Lemvig.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce