Annonce
Erhverv

Job-projekt går ind i sin tredje sæson

Lemvig-borgmester Erik Flyvholm taler glad og gerne om kommunens herlighedsværdi. Job i Vest skulle gerne minde om, at der også er gode job at få. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Lemvig Kommune og det lokale erhvervsliv har siden 2016 samarbejdet om at tiltrække arbejdskraft. Nu er projektet fornyet i endnu to år.
Annonce

LEMVIG: Det offentligt-private samarbejde ”Job i Vest” går nu ind i sin tredje runde, der strækker sig over 2020 og 2021. Ni af ti tidligere partnere har meldt sig som partner igen.

Det ene ben i samarbejdet er, at private virksomheder sammen med Lemvig Kommune indgår i et fællesskab, der forpligter sig på at arbejde for at styrke rekruttering til virksomhederne. Det andet ben er arbejdet for den fremtidige bosætning i området.

- Job i Vest er et vigtigt flagskib for kommunes image-arbejde. Det er ikke nok, at vi selv ved, at vores erhvervsliv er noget særligt med fremsynede, kompetente ledere og dygtige, loyale medarbejdere. Vi skal også fortælle det uden for kommunen. Job i Vest har nu i fire år sendt de mange gode historier om virksomheder og medarbejdere ud over rampen via sociale medier og andre kommunikationsplatforme. Det har været et vigtigt led i at synliggøre os over for potentielle medarbejdere i resten af landet, siger borgmester Erik Flyvholm (V) i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

Annonce

Profilvideo skal lokke ansøgere

Et af de nye tiltag i tredje sæson af ”Job i Vest” er, at medlemmerne fremover kan tegne to typer af partnerskaber: LOKAL- og VIP-partner. Det koster henholdsvis 10.000 og 15.000 kroner om året at blive ”partner” til dækning af markedsføringsudgifterne. Til gengæld får virksomhederne produceret en reklame-videofilm, som bliver vist på projekts facebookside og på kommunens hjemmeside. VIP-partnerne får desuden hjælp til at oversætte jobopslag til engelsk og ekstra hjælp til markedsføring af jobopslag.

Job i Vest spiller også sammen med de indsatser, kommunen har sat i søen for at tiltrække nye tilflyttere.

- Med Job i Vest ønsker vi at styrke erhvervslivets grundlag for at rekruttere de rette medarbejdere både aktuelt og på den lange bane. Vi ser samtidig på det store billede af kommunens fremtid, og derfor er det også vigtigt for projektet at bidrage til fremtidig bosætning. For eksempel vil vi rigtigt gerne medvirke til, at flere af vores fraflyttede unge vender hjem fra de store uddannelsesbyer, når de er færdige med deres uddannelse. Derfor har Job i Vest blandt andet støttet events, som har fundet sted i 2018 og 2019 i uddannelsesbyerne, siger chef for Kommunikation og Turisme, Kristian Hansen, til kommunens hjemmeside, Lemvig.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Spritny Polaris-ATV stjålet fra garage

Annonce