Annonce
Debat

Jo, vi har direkte adgang: Byråd i tæt kontakt med Folketinget

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Jan Holm Rasmussen udfordrer i et læserbrev lørdag, at politikere fra S og V flere gange har hævdet, at det har stor betydning for kommunen, at de to partier har adgang til Folketingets partier.

Jeg er meget glad for, at vi har direkte adgang til de politikere, der er valgt i vores område, herunder ikke kun i den lokale kreds, men i hele den vestjyske storkreds, hvor der er valgt i alt 16 folketingsmedlemmer fra de opstillede partier.

Vi har i byrådet meget ofte kontakt til både de, der er valgt i området, men bestemt også til andre medlemmer af Folketinget for at argumentere for de ønsker, vi har. Der er pt mange temaer, som vi jævnligt er i dialog med MF’erne om. Lad mig nævne nogle:

Lige om lidt begynder forhandlinger om en ny infrastrukturaftale, og her har vi gennem flere år ofte været i kontakt med politikere på Christiansborg, herunder ikke mindst de lokale valgte. Min opfattelse er derfor, at der vil blive lyttet til vores ønsker, og jeg har en forventning om, at en udbygning af rute 15 vil komme med i aftalen.

Jeg anerkender til fulde den radikale Andreas Stenbergs indsats for rute 15, men det er altså en sandhed med modifikationer, når Jan Holm Rasmussen påstår, at det nærmest er Andreas, der har trukket læsset. En række af andre politikere fra den vestjyske storkreds har bestemt også været på banen.

Regeringen har vedtaget, at der skal oprettes i alt 15 naturnationalparker, og her har vi bestemt også gjort opmærksom på vores lokale ønsker. Også her har jeg en forventning om, at vi kommer i mål.

Både Socialdemokratiet og Venstre har fremlagt forslag om udflytning af uddannelser. I forbindelse hermed har vi været i dialog om yderligere uddannelser til Innovest i Skjern samt en videreudvikling af fjernstudier, hvor vi stiller os til rådighed med et uddannelsescenter på Innovest som et fælles udgangspunkt for de fjernstuderende.

Derudover kan nævnes fortsættelse af bredbåndspuljen, mulighed for planlægning af boliger i det åbne land, udflytning af arbejdspladser, den nære sundhed osv.

Vedrørende statslige cykelstier har vi også været på banen, men desværre indtil videre uden held. Der er i det ganske land meget stor efterspørgsel efter cykelstier, og jeg har da også en forventning om, at vores tur kommer inden længe.

For nogle måneder siden valgte vi i Venstre Mads Fuglede som ny folketingskandidat. Han er allerede medlem af Folketinget og er på vej til at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune. Mads Fuglede anvender meget tid på besøg hos lokale virksomheder, borgere, foreninger, friskoler m.m. for at sætte sig ind i de udfordringer, kommunens borgere og virksomheder mødes med.

Jeg er rigtig glad for, at Mads nu repræsenterer vores område i Folketinget, og vi har hver anden uge et møde, hvor vi har mulighed for en fælles drøftelse om de temaer, der er vigtige for os. Både Mads og jeg har store forventninger til samarbejdet, og afstanden til Folketinget er bestemt blevet kortere.


Både Mads og jeg har store forventninger til samarbejdet, og afstanden til Folketinget er bestemt blevet kortere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce