Annonce
Debat

Jo, Jens Peter Hegelund - nye befordringsregler rammer skævt

Læserbrev: Tak til kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen for svar på mit læserbrev om de befordringsregler for medarbejdere, Økonomiudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet skal gælde fra 1. januar 2019. Reglerne vil fastsætte, at en medarbejder får godtgjort de første kørte 2000 km til statens lave takst på 1,94 kroner pr. kilometer. Herefter kan medarbejderens leder tage konkret og individuel stilling til, om medarbejderen for de kørte kilometer derudover kan få godtgjort kørsel til statens højere takst på 3,54 kroner pr. kilometer.

Jeg er ikke enig i, at befordringsreglerne for kommunale medarbejdere, der stiller egen bil til rådighed i forbindelse med arbejdsbrug, rammer lige. Tværtimod. De rammer skævt. For selv om reglen er den samme, er der forskel på konsekvenserne af den lave takst, når den gælder for en kommunal medarbejder, fx som hidtil blandt andet ledere og politikere, der bruger egen bil til kørsel for at deltage i møder med mere, og så den kommunale medarbejder, der bruger egen bil hele dagen i forbindelse med at passe sit arbejde. Heriblandt sundhedspersonale, der yder kommunal service i borgernes egne hjem, og som reglen - nu efter Økonomiudvalgets beslutning - også skal omfatte.

Kommunaldirektøren skriver, at alle medarbejdere stilles lige. Det er jo netop ikke tilfældet, da gruppen af kommunale medarbejdere, blandt andet sundhedsarbejdere organiseret i FOA jævnfør overenskomsten, er undtaget fra reglen. Vi har fra Dansk Sygeplejeråds side anmodet om samme fritagelse for for eksempel udekørende sundhedsplejersker og sygeplejersker, idet Sundhedskartellets overenskomst henviser til samme protokollat, som gælder for FOA-gruppen. Dette har kommunen indtil videre pure afvist, hvilket vi stiller os meget undrende overfor, for så stilles alle medarbejdere jo netop ikke lige.

Det er vores klare opfattelse, at medarbejdernes private økonomi vil blive belastet ved den vedtagne ordning, ligesom borgerne vil opleve forringet service i form af mindre fleksibilitet og færre timer til den borgernære service, hvis medarbejdernes køretid skal organiseres via kommunalt ejede eller leasede biler.

Vi er fortsat af den opfattelse, at beslutningen om at ændre reglerne om tjenestekørsel i sidste ende kan komme til at koste kommunen dyrt både i kroner og øre og service til borgerne. Dansk Sygeplejeråd vil derfor endnu en gang opfordre politikerne til at genoverveje beslutningen.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Voldsomme flammer fra hus: Meget af taget er helt væk

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce