Annonce
Debat

Jo, Jens Jensen - Vestjylland bliver godt dækket ind i forhold til hurtigtest

Anders Kjærulff Koncerndirektør Region Midt. Foto: Niels Åge Skovbo / Region Midt

Læserbrev: Jens Jensen fra Skjern spørger i et debatindlæg den 20. januar, om Region Midtjylland i forbindelse med fordeling af stationære teststeder for hurtigtest har overset Vestjylland.

Det har vi ikke. Tværtimod.

Med de nye aftaler om hurtigtest i regionerne er størstedelen af testkapaciteten – hele 60 procent – gjort mobil. Det betyder, at størstedelen af hurtig-testkapaciteten kan flyttes lige præcist der hen, hvor der, i tråd med den nationale teststrategi, er mest brug for den. De mobile testenheder kan komme rundt til alle kroge af landet, også til områder, hvor der ikke er behov for et fast teststed alle dage. De nye aftaler giver langt større fleksibilitet, der sikrer at regionerne og kommunerne i samarbejde kan tilrettelægge testindsatsen, så den dækker behovet bedst muligt.


De mobile testenheder kan komme rundt til alle kroge af landet, også til områder, hvor der ikke er behov for et fast teststed alle dage.


Det mobile beredskab kan for eksempel sendes helt hen til et enkelt plejehjem, et bestemt boligområde, en ungdomsuddannelse eller en kommunal institution, alt afhængigt af, hvor behovet er, så det bliver let at lade sig hurtigteste et sted, hvor man alligevel har sin daglige gang.

Så nej, vi har ikke overset Vestjylland. Vi har tværtimod bredt muligheden for at blive testet ud over et langt større område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Annonce