Annonce
Ringkøbing

Jette binder blomster i fritiden, og bestillingerne vælter ind: Jeg kan næsten ikke følge med

Jette Bolette Kousgaard Ulfkjær har bundet blomster i årevis, men er for nylig begyndt at sælge dem. Og de går som varmt brød. Foto: Helle Møller Larsen
Jette Bolette Kousgaard Ulfkjær er kvinden bag Bolettes Blomster Univers. Lige nu overvejer hun at få et CVR-nummer på grund af støt stigende salg.

RINGKØBING: Tulipaner, roser og liljer er bare et lille udsnit af de blomster, som kommer med i buketterne og dekorationerne til både livets triste og glade stunder hos Bolettes Blomster Univers.

Bag det står 61-årige Jette Bolette Kousgaard Ulfkjær. Hun er opvokset i Skjern, men har boet i Ringkøbing, siden hun var 17 år.

- Blomsterbuketterne binder jeg i fritiden. Ellers arbejder jeg som social- og sundhedsassistent på Egvad Plejehjem. Jeg har bundet blomster i mange år. Siden jeg var ung faktisk, hvor jeg var på en slags AOF-kursus, som en bondekone stod for, siger hun og fortsætter:

Annonce

- Idéen til at sælge mine buketter fik jeg en dag i februar efter en aftenvagt. Siden er det væltet ind med bestillinger, og jeg kan næsten ikke følge med. Det kan være, at jeg skal have CVR-nummer og bruge mere tid på blomsterne. Så må jeg gå lidt ned i tid på arbejde, men det ved jeg slet ikke endnu.


Idéen til at sælge mine buketter fik jeg en dag i februar efter en aftenvagt. Siden er det væltet ind med bestillinger, og jeg kan næsten ikke følge med.

Jette Bolette Kousgaard Ulfkjær


Buketterne og dekorationerne bliver til i Jette Bolette Kousgaard Ulfkjærs værksted ved privaten på Sønderbyvænget.

- Min mand og jeg har hver vores værksted, hvor vi kan rode og udfolde os. Jeg bobler. Jeg taber tid og sted. Jeg bliver glad, og det smitter, siger den 61-årige kvinde, der oftest er at finde ved værkstedet om formiddagen, hvorfra hun sælger sine kreationer.

Skaber stjernestunder

Ikke to buketter fra Jette Bolette Kousgaard Ulfkjær er ens. Hun kan ikke pege på et bestemt sted eller emner, som hun bliver inspireret af.

Men hun har gennem sit venskab med blomsterkunstneren Johnny Haaugaard fået adgang til slotte og herregårde, når hun har hjulpet ham med at sætte hans udstillinger op.

- Jeg går ikke op i, hvad for noget tøj for eksempel eller ting til boligen, som er moderne nu. Mine buketter og dekorationer er forskellige. Jeg prøver at fornemme, hvad det er for en person, der skal have blomsterne, forklarer hun og beskriver sin stil som blandt andet romantisk og poetisk.

En egentlig yndlingsblomst har hun svært ved at pege på, men roser hører til blandt favoritterne, fordi de minder hende om barndomssomre i hendes farmors have.

På Egvad Plejehjem står Jette Bolette Kousgaard Ulfkjær for blomster og diverse dekorationer til både hverdag og fest.

- Jeg vil gerne være med til at sprede glæde og stjernestunder for beboerne. Og jeg har det samme måde med de blomster, jeg binder for at sælge, siger hun.

Sådan kan en buket fra Jette Bolette Kousgaard Ulfkjærs hånd se ud. Men ingen er ens. Foto: Helle Møller Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce