Annonce
Sport

Jesper Lauridsen satte danske fridykkerrekord med 188,1 meter i pool med mono-finne

Henrik Stenhøj i fridykning uden brug af finner, hvor Henrik Stenhøj nåede ud på 129,3 meter. Privatfoto
Henrik Stenhøj og Jesper Lauridsen havde et mål om begge at vinde medaljer ved DM i poolfridykning i Odense, og det lykkedes to gange at komme på medaljeskamlen sammen. Jesper Lauridsen er nu danske mester i både pool og i dybdedykning.

Ringkøbing: Fridykkerne Henrik Stenhøj og Jesper Lauridsen har det som så mange andre hårdt i disse tider, hvor de fleste idrætsfolk er afskåret fra deres normale træningsmiljøer.

- Vi savner at træne i vandet. Det er klart. Det er meget specielt ikke at kunne komme i svømmehallen i Ringkøbing for at træne, som vi plejer at gøre det flere gange om ugen, fortæller Henrik Stenhøj fra Ringkøbing.

De to fridykkere må nøjes med tørtræning, som Henrik Stenhøj betegner det.

- Rent fysisk kan vi løbetræne og styrketræne, og vi kan lave smidighedsøvelser. Og så bruger vi tid på at lave åndedrætsøvelser, hvor vi træner på at optage så meget ilt i lungerne som muligt, fortæller Henrik Stenhøj.

Inden alt blev lukket ned, nåede de to at hente gode resultater ved DM i poolfridykning i Odense. Jesper Lauridsen vandt guld i bi-finner med 157 meter foran Henrik Stenhøj, der vandt sølv med 153,5 meter, hvilket var en forbedring på mere end 20 meter af sin personlige rekord. Jesper Lauridsen satte dansk rekord med 188,1 meter i mono-finne, hvor Henrik Stenhøj vandt bronze med 150 meter. Henrik Stenhøj fik også bronze med 129,3 meter uden brug af finner.

- Vi havde et mål om at komme på skamlen sammen, og det må man sige, lykkedes meget godt, fortæller Henrik Stenhøj.

Han var begyndt at glæde sig til et stort stævne i Bristol i England.

- Men som så meget andet blev det stævne også aflyst. Der er også flere ture sydpå, der er blevet aflyst, fortæller Henrik Stenhøj.

Ud over de to mesterskaber i poolfridykning blev Jesper Lauridsen hyldet for de to mesterskaber, han hentede tidligere på sæsonen i dybdedykning.

- Nu er jeg dansk mester i det hele. Det er dejligt. Det betyder, jeg er udtaget til VM. Dybdedykning skal være i Tyrkiet, men hvornår det kan blive, er slet ikke afklaret endnu. VM i pool ligger heller ikke fast. Det hele er usikkert lige nu, og det er der ikke noget at gøre ved, siger Jesper Lauridsen.

De to lokale fridykkere kom endelig på medaljeskamlen sammen. Her er det efter DM i mono-finne, hvor Jesper Lauridsen som dansk mester står i midten, mens bronzevinder Henrik Stenhøj som bronzevinder står til højre. Privatfoto
Jesper Lauridsen på vej mod sin nye danske rekord på 188,1 meter med mono-finne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce