Annonce
Skjern Håndbold

Jesper Konradsson: Tempoet er altafgørende for at vores spil fungerer optimalt

Jesper Konradsson og Jonas Tidemand havde god grund til at juble efter Skjern Håndbolds sejr i Fredericia, for tilsammen stod de for 16 af Skjerns 35 mål. Foto: Skjern Håndbold - Kristian Bro
Løb i 60 minutter. Det var Skjern Håndbolds taktik mod Fredericia HK, og det gav sæsonens første ligasejr. På udebane vandt Skjern 35-31.
Annonce

Fredericia: Fuld fart frem. Hele tiden fuld fart frem.

Det var sådan, Skjern Håndbold spillede fredag aften mod Fredericia HK. Og det er sådan, de gerne vil spille i følge træner Claus Dalgaard-Hansen.

Meget forståeligt. Taktikken holdt i hvert fald i Fredericia, for Skjern Håndbold sikrede sæsonens første ligasejr. 35-31 viste måltavlen i thansen ARENA, da det hele var slut.

Primus motor i det spil var playmaker Jesper Konradsson, der strålede flot. Ni mål på ni forsøg, et tilkæmpet straffekast og seks målgivende afleveringer - de fem nok til Jonas Tidemand på stregen - blev totalen for svenskeren, der spillede sin suverænt bedste kamp i denne sæson.

- Tempo er altafgørende for vor spil. Det er den her måde, vi vil spille på. Jeg synes også, vi gjorde det mod Skanderborg. Men kun i 35 minutter. I dag var det i 60 minutter, fortalte Jesper Konradsson efter kampen.

Annonce

Elsker at løbe kontra

Skjern scorede flittigt i kontrafasen. Både i første og anden bølge.

- Jeg elsker det der med bare at køre på i anden bølge. Det er som om, man bare får mere energi til at tage nærkampene, når man ved, hvor meget det trætter modstanderne. Når man ved, hvor træls det er for dem, at der bliver scoret af os kort tid efter, de selv har været i angreb, sagde Jesper Konradsson.


Men Jonas er nu let at spille sammen med. Han er så brølstærk, at han holder sin mand væk, og så er det bare om at lægge bolden ind til ham, så ordner Jonas selv resten.

Jesper Konradsson, Skjern Håndbold, om sammenspillet med Jonas Tidemand


Han sammenspil med Jonas Tidemand på stregen fungerede perfekt.

- Men Jonas er nu let at spille sammen med. Han er så brølstærk, at han holder sin mand væk, og så er det bare om at lægge bolden ind til ham, så ordner Jonas selv resten. Vi havde analyseret meget på Fredericias forsvar, og de svagheder, vi havde fundet, ramte vi hårdt. Vores timing og bevægelser var i top, forklarede Jesper Konradsson.

Igen lukkede Skjern mere end 30 mål ind, men det bekymrede ikke Jesper Konradsson.

- Nej jeg synes, vi står godt i forsvaret. Du må tænke på, hvor mange angreb der er i alt i sådan en kamp. Det er altså rigtigt mange, sagde Jesper Konradsson.

Annonce

Redningsprocent på flotte 42

Hans påstand understreges af, at Svend Rughave blev noteret for hele 11 redninger på 27 forsøg, hvilket svarer til en redningsprocent på 42. I andre angreb smed Fredericia bolden væk eller afsluttede forbi mål. I alt blev Skjern noteret for 15 redninger, så antallet af angreb til hvert hold har nok ligget omkring de 50.

- Det betyder meget for mig at levere godt. Det er skønt at byde godt ind til en sejr, vi virkelig havde brug for. Normalt vil vi jo gerne stå med en procent på 30-35. Når det er højere, er det super, sagde Svend Rughave.

Ham bekymrede det heller ikke med 31 scoringer.

- Jeg har lige nu svært ved at svare på, hvorvi vi lukker så mange mål ind. Men se på resultaterne af de andre kampe. Der bliver bare scoret vildt mange mål i denne sæson, sagde Svend Rughave.

Han følte, Skjern havde god kontrol over kampen.

- Vi fik en god start, og så var det som om, vi kunne sænke skuldrene lidt. Vi kunne spille frit, og ret hurtigt fik vi slået et hul, som vi aldrig satte til. Det var dejligt, fortalte Svend Rughave.

Annonce

Vil have revanche mod SønderjyskE

Claus Dalgaard-Hansen var selvfølgelig glad for de to point.

- Men jeg er mindst lige så glad for måden, vi vandt på. Vi turde spille vort spil. Den type spil med god bevægelse i et aggressivt forsvar. Det gjorde det muligt for os at komme ud over isen. Vi blev ved med at løbe, og det var vigtigt, fortalte Claus Dalgaard-Hansen.

Han var også glad for at se, at nogle af de angrebsmæssige åbninger holdet træner meget på, begyndte at give udbytte i kamp.

- Den slags giver selvtillid. Og det er vigtigt til pokalkampen på onsdag mod SønderjyskE, hvor vi har meget at revanchere, sagde Claus Dalgaard-Hansen.

Samme optimisme talte Jesper Konradsson om.

- Vi ved, SønderjyskE er gode. Men det er vi også, når vi holder tempo. Vi går ind til alle kampe for at vinde, og sådan går vi også ind til pokalkampen, sagde Jesper Konradsson.Herreligaen

Fredericia HK-Skjern Håndbold 31-34 (15-18)

Målscorere Fredericia HK: Kristian Stoklund 7 (3), Anders Kragh Martinusen 6, Nicolaj Nørager 6, Kasper Andersen 4, Rasmus Ejlersen 2, Jakob Mikkelsen 2, Mads Emil Lembroch 2, Martin Bisgaard 1 og Mathias Hedegaard 1.

Målscorere Skjern Håndbold: Jesper Konradsson 9, Jonas Tidemand 7, Eivind Tangen 5, Anders Eggert 5 (4), Oliver Norlyk 3, Elvar Jónsson 2, René Rasmussen 2, Bjarte Myrhol 1 og Jørgen Rasmussen 1.

Straffekast: Fredericia 3 (3 mål), Skjern 4 (4 mål).

Udvisninger: Tre til hvert hold.

Tilskuere: 633 i thansen ARENA i Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce