Sport

Jesper Holmris ny træner i Ringkøbing Håndbold

Jesper Holmris blev onsdag aften præsenteret som ny cheftræner i Ringkøbing Håndbold fra næste sæson. Foto: Jørgen Kirk

Det bliver en yderst rutineret træner, Ringkøbing Håndbold henter ind som afløser for Mads Brandt, når Jesper Holmris til sommer starter på en toårig aftale med klubben.

Ringkøbing: Jesper Holmris bliver ny træner for Ringkøbing Håndbold. Det afslørede klubben kort inden onsdagens ligakamp mod Team Esbjerg.

- Det var egentlig ikke noget, jeg havde tænkt på som en mulighed. Men efter jeg havde fået en god snak med Lars Buhl, Henrik Mathiasen og Søren Ingemann, så blev jeg ret hurtigt interesseret i projektet. Jeg kendte i forvejen noget til klubben, der er perfekte og imponerende rammer, der er større, end jeg regnede med, og det hele passer godt sammen, fortæller Jesper Holmris, der tiltræder på en toårig kontrakt til sommer.

Som aktiv spillede Jesper Holmris stort set hele karrieren i Bjerringbro. I slutningen af karrieren blev det til fire år i Schweiz. Det blev til 55 A-landskampe på venstre fløj. Som træner er Jesper Holmris mest kendt for at stå i spidsen for SK Århus, hvor han har været to gange. Begge gange i fire sæsoner, og begge gange førte han klubben fra 1. division og op i ligaen. Jesper Holmris stod også i fem år i spidsen for Storbritanniens projekt med at skabe et hold til OL i London i 2012. Senest har han været træner i Kina, hvor samarbejdet stoppede for et lille års tid siden.

- Jeg ser frem til et godt samarbejde og et glædeligt gensyn med den danske dameliga. Der er uden tvivl mange gode muligheder for at sætte skub i den sportslige udvikling, og jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af Ringkøbing Håndbold fra den kommende sæson. Jeg håber, jeg kan være med til at puste nyt liv i klubben, så vi kan få rykket holdet lidt op i tabellen. Hvis det bliver 1. division, så har jeg jo prøvet to gange at rykke op med SK Århus, så det tager vi også med. Og så glæder jeg mig til at være med til at samle et godt hold sammen til næste sæson, fortæller 47-årige Jesper Holmris.

Ringkøbing Håndbolds bestyrelsesformand Lars Buhl er meget glad for, aftalen er faldet på plads.

- Jesper Holmris har en solid ballast som dametræner på både klub- og landsholdsniveau. Sammenholdt med hans mange år som elitespiller i Bjerringbro har hele bestyrelsen fuld tiltro til, at Jesper kan flytte Ringkøbing Håndbold i den retning, vi alle ønsker. Vi har jo kendt Jesper gennem mange år som en højt respekteret kollega i ligaen, og da muligheden bød sig for at for at få etableret et samarbejde, var der ikke langt fra ord til handling. Sammen har vi potentialet til at avancere i tabellen i de kommende sæsoner gennem videreudvikling i vores træningskultur og naturligvis hårdt arbejde i hele organisationen. Vi ser virkelig frem til det kommende samarbejde med Jesper Holmris, siger Lars Buhl.

0/0
Skjern Håndbold

Tilbageslag for Skjern Håndbold i slutspillet

Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF