Ringkøbing

Jens Toft tog mod elever fra Højmark på lejrtur til Endelave

Klar til afgang: Forude venter tre dage på Endelave. Privatfoto.
Hele skolen drog til Endelave i tre dage med fokus på natur og teknologi.

HØJMARK: De var langt hjemme fra, men de var i de bedste hænder, da de ankom, eleverne fra Højmark Skole.

For nylig drog de øst på med kurs mod Endelave, hvor de skulle opholde sig i tre dage; på lejrskoleskemaet stod trivsel, natur og teknologi.

Turen gik fra Højmark i tætpakket dobbeltdækkerbus med et par stop undervejs ved Gudenåens kildeudspring og Jellingstenene.

Under færgeoverfarten fra Snaptun til Endelave blev der hygget, spillet kort og spist lækkerier.

Og på havnen i Endelave blev børn og voksne taget godt imod; der ventede nemlig bysbarnet Jens Toft, der i mange år har haft en gård og egen flyveplads på Endelave.

Jens Toft - der kørte i sin Ford 1929 - blev assisteret af sønnen Erik Toft, der med sin traktor og vogn transporterede de store tasker til den tidligere skole på øen, hvor ungerne skulle bo.

De næste dage gik med at hygge sig, bese den smukke ø - og lære en masse, inden børn og voksne atter vendte næsen mod vest.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce