Annonce
Ringkøbing-Skjern

Jens Kjeldsen fjerner forurenende materialer fra plantage ved Herning

Tømmerhandler Jens Lykke Kjeldsen ejer Høgildgaard Plantage A/S. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Der er konstateret forurenende materialer i byggeaffald, som bruges til at stabilisere veje i plantagen Høgildgård. Plantagens ejer Jens Kjeldsen vil fjerne materialerne og fremover have en effektiv modtagekontrol.

Herning: Erhvervsmand Jens Kjeldsen fra Ringkøbing vil nu fjerne en mængde byggeaffald, som skulle bruges som vejfyld i Høgildgård Plantage syd for Herning, men som indeholder forurenende materialer som armeringsjern, pvc-rør, træ, el-kabler, afbrydere, stikkontakter, fuger og gummilister.

Jens Kjeldsen har til Herning Folkeblad forklaret, at byggeaffald i form af mursten og beton er nødvendigt og samtidig en miljørigtig løsning til stabilisering af skovvejene, så tungt materiel kan transportere træ ud fra plantagen, hvor der årligt produceres 10.000 kubikmeter træ.

- Hvis man ejer en skov, så holder man af den. Jeg tror godt, jeg kan garantere, at der ikke findes mange skovejere, som forurener med vilje. Men nu er det jo ikke skovejerne, der fylder containerne med de byggematerialer, vi skal bruge, siger Jens Kjeldsen til Herning Folkeblad og tilføjer, at man fremover vil være omhyggelig og have en effektiv modtagekontrol, når materialerne ankommer til plantagen, som i forvejen har folk til at samle urenheder op efter udlægning.

Sagen var mandag til debat i teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune, hvor udvalgsformand Joan Hansen (V) glæder sig over meldingen fra Jens Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce