Annonce
Debat

Jens Kirk, formand for Stop Vesterhav Syd: Jeg er tilhænger af både ”grøn” omstilling og vindmøller

Jens Kirk: - Hvis møllerne i Vesterhav Syd blev flyttet 20–25 km ud på havet i stedet for de nu valgte 9 km, ville det være en win–win løsning for alle. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Læserbrev: Overskriften på det her læserbrev behøver ikke at være to modsætninger. Men lad os tage et eksempel fra en foranderlig verden Boi Nielsen, som du og jeg lever i.

Du ved, at jeg f.eks. er formand for stop Vesterhav Syd. Alle, tror jeg, i foreningen er for grøn omstilling og vindmøller. Men vi er imod den valgte placering, der er alternativer til.

Hvis møllerne i Vesterhav Syd blev flyttet 20–25 km ud på havet i stedet for de nu valgte 9 km, ville det være en win–win løsning for alle. Og for servicearbejdspladserne i Hvide Sande ville være de samme.

Annonce

Det samme med evt. testmøller i Lem Kær. Der er der også alternativer. Ét af de alternativer kunne være på stranden mod havet vest for Hvide Sande. Der står i forvejen 3 møller, som vel også snart skal udskiftes.


Hvis møllerne i Vesterhav Syd blev flyttet 20–25 km ud på havet i stedet for de nu valgte 9 km, ville det være en win–win løsning for alle.


Servicen af havvindmøllepark Horns Rev 3 med Vestas-møller bliver allerede betjent fra Hvide Sande. Hvis der også kom nogle 250–300 meter høje testmøller, ville alt, hvad en møllevirksomhed har brug for, være samlet, hvad angår service og test, hvis ikke vore testcentre for møller i Østerild og Høvsøre slår til.

Som forhenværende politiker har jeg lært, at hvis man mener, at noget er forkert, så skal man komme med et alternativt forslag. Det hermed gjort med ovennævnte forslag.

Ja nogle er ”glade” for, at de to testmøller endelig blev rejst, andre må nøjes med at kigge. Hvad angår fjernvarme i Velling, så kan vores nuværende forsyning med naturgas over tid udskiftes med biogas, og ledningerne vil være de samme.

Sluttelig, et Power-to-X er ikke afhængigt af, om der er små eller store møller i nærheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce