Annonce
Mindeord

Jens Erik Vittrup Gades store passion var golf

Jens Eriks Vittrup Gade. Privatfoto

Dødsfald: Dagbladet har modtaget denne nekrolog over Jens Erik Vittrup Gade, der afgik ved døden den 9. dec. 2019, 82 år gammel, af Emmy Kjelmann:

Jens Erik er født i Handbjerg ved Struer, som den yngste af tre søskende - Hans far var landpost og hans mor var syerske. Da han var ni år gammel, flyttede familien til Vinderup.

Som ung tog han til København, og blev uddannet som trafikassistent ved statsbanerne. Her mødte han i 1961 sin kone Vibeke.

Han fik arbejde hos General Motors - og arbejdede her med EDB som en af de første i Danmark. Han avancerede hurtigt, blev ansat i et datterselskab og udstationeret til Belgien, hvor han og Vibeke boede i fire år.

Da de kom hjem igen, bosatte de sig i Hellerup.

Jens Erik havde personaleansvar i firmaet, og fik på et tidspunkt til opgave at reducere - han pegede på sig selv i en alder af 59 år.

Han lod sig pensionere og sammen med Vibeke, flyttede han til Vestjylland, hvor de købte et lille hus ved fjorden i Stadil. Her ønskede de at være i fred og havde ikke megen kontakt med familien.

I de circa 25 år de boede dér, var golf Jens Eriks store passion. Han var en overgang formand for Holmsland Golfklub, og har altid taget et stort ansvar dér. Han har hjulpet til ved mange stævner, og fik mange venner.

Da Vibeke døde i januar 2018, flyttede Jens Erik til en lille lejlighed i centrum af Ringkøbing. Han genoptog i høj grad kontakten til sin familie, og blev "Oldebror". Han nød at være sammen med alle - især "oldebørn".

Han kom meget på limfjordsøen Fur, hvor han besøgte familien i sommerhus - Dette og naturen dér, nød han rigtig meget.

Han var til sin død glad og underholdt sine omgivelser med sin stille lune, venlighed og hjælpsomhed. Han vil blive savnet.

Ære være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Galloway-køer mangler stadig deres ejer

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce