Ringkøbing

Jens Erik Damgaard vil i Folketinget

Jens Erik Damgaard (KD) fortalte besøgende skoleelever om valg og demokrati på valgdagen i 2017. Foto Jørgen Kirk

Kristendemokraterne i Struer/Lemvig-kredsen har valgt Ringkøbing-Skjern-byrådsmedlemmet som ny folketingskandidat.

Vestjylland: Kristendemokraterne i Struer/Lemvig-kredsen har på et opstillingsmøde valgt Jens Erik Damgaard som ny folketingskandidat til det kommende Folketingsvalg.

Jens Erik Damgaard er 59 år og politiassistent i Ringkøbing. Han er en erfaren mand i det lokalpolitiske, idet han er medlem af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor han er i gang med sin tredje periode. Her er han medlem af Beskæftigelsesudvalget, Erhvervs- og vækstudvalget samt komiteen for LAG, som i øvrigt er fælles for Ringkøbing-Skjern og Lemvig Kommuner.

- Og synes du ikke, vi trænger til at få nogle værditing til debat i Folketinget? Det synes jeg faktisk, siger Jens Erik Damgaard.

Kristendemokraterne har altid markedsført sig selv som et familieparti, og ifølge Jens Erik Damgaard er det da også netop de bløde værdier, der optager ham.

- Kerneydelserne handler om børn, unge, ældre og handicappede. Det er rigtig væsentlige ting i en såkaldt velfærdsstat. Økonomien skal følge med, men prioriteringen kan godt virke lidt skæv i det, vi hører fra Folketinget i dag, siger Jens Erik Damgaard.

Han har også en ide om, hvor en del af pengene kan findes.

- Jeg er stor tilhænger af præventive indsatser, hvad enten det handler om unge på afveje eller nogle, der har behov for hjælp til selvhjælp. Det kan godt være, at nye initiativer koster noget i begyndelsen, men jeg ved, at det lønner sig i længden, siger han.

I den forbindelse har han ikke mange roser til overs for den måde, som hans egen arbejdsplads, politiet, er organiseret på.

- Jeg er tilhænger af frihed under ansvar og er rigtig meget optaget af, at kerneydelser er i orden og ansvaret lægges ud. Det kan man overføre til andre statsområder i dag, siger han.

Jens Erik Damgaard har valgt at søge opstilling i Struer/Lemvig-kredsen, da der i forvejen er fyldt op i hans eget lokalområde, hvor Kristian Andersen stiller op. Kristendemokraternes spidskandidat, Simon Skals, stammer desuden fra Videbæk.

- Men vestkysten er en del af mit område, så derfor er mit andet-valg Lemvig-Struer-kredsen, siger Jens Erik Damgaard.

Han har i forvejen et vist kendskab til området, da han allerede har sæde i LAG, der er fælles for Lemvig og Ringkøbing-Skjern kommune.

- Og så har jeg da også både en bror og en svigerinde i Lemvig, siger han.

Kristendemokraterne har ikke opnået plads i Folketinget ved de seneste valg, så Jens Erik Damgaard ved godt, det kan blive svært at sikre sig en plads.

- Nogle gange skal man ikke tænke på, hvilke chancer man har, men bare gå efter det. Måske ønsker man en forandring denne gang, siger han.

- Mit parti appellerer måske ikke til mange, fordi debatten ofte får en drejning, hvor religion bliver blandet sammen med politik. Det er jeg i øvrigt stor modstander af, for politik er politik. Men mit værdigrundlag kommer selvfølgelig fra en folkekirkelig indsats, tilføjer Jens Erik Damgaard.

Jens Erik Damgaard lægger som folketingskandidat vægt på de bløde familie-værdier. Pressefoto
0/0
Ringkøbing

Bestseller åbner ny butik i Ringkøbing

Klumme

Rask debat mellem 12 kandidater: Folketinget rykker ind på Torvet

Ringkøbing

Oprydningssalg hos KM Radio

Ringkøbing

Desværre ingen VM-pris til Kasper Fredenslund fra Ringkøbing

Fodbold

90 hold tilmeldt stævne: Fodboldbaner bliver til campingplads

Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Ringkøbing

Mette måtte trække sine ord i sig: Nu er fremtiden sikret for lægehus

Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde