Annonce
Hvide Sande

Jens Bøndergaard: Vækst i Hvide Sande kræver udvidelse af det gamle rådhus

Det gamle rådhus skal udvides med en cirka 1.000 kvadratmeter stor kontorbygning. Byggeriet skal stå færdigt inden sommeren 2022. Illustration: BayArch
Ejendomsselskabet Hvide Sande vil udvide det gamle rådhus med 1.000 kvadratmeter for at skabe mere plads til bestående og kommende lejere. Samtidig er en byggetilladelse til Stormgade-byggeriet lige på trapperne.

Hvide Sande: - Det går stærkt i Hvide Sande i øjeblikket, siger Jens Bøndergaard.

Ejendomsselskabet Hvide Sande ApS, ejet af Jens Bøndergaard og Anders Høj Thygesen, tager nu fat på en stor udvidelse af Hvide Sandes gamle rådhus. I 2017 overtog og istandsatte selskabet den hensygnende rådhusbygning, som i dag er hjemsted for en lang række virksomheder.

Husets lejere oplever vækst, og derfor udvides bygningen nu med cirka 1.000 kvadratmeter mod syd.

Annonce

- Esmark Feriehusudlejning A/S, som allerede er lejer i ejendommen, vokser og har et stort ønske om mere plads, og det er blandt andet derfor, vi bygger nyt. Også Destination Vesterhavet og revisionsfirmaet Beierholm har brug for mere plads, fortæller Jens Bøndergaard.


De vil have et kollegialt kontorfællesskab og har brug for mødefaciliteter. Det er fedt. Vi er i et område, hvor vi skal tage alt, hvad der kommer. Det går stærkt nu.


Også et øget antal tilflyttere har behov for kontorplads.

- Hvide Sande har de sidste par år har oplevet tilflytning af personer, der enten driver nye virksomheder eller har behov for et sted at arbejde ud fra, og som ikke er hjemme ved køkkenbordet. Det er mange gange enkeltmandsvirksomheder eller folk med hjemmearbejdspladser, der henvender sig i kølvandet på tilflytningen af blandt andre vandsportselskere. De vil have et kollegialt kontorfællesskab og har brug for mødefaciliteter. Det er fedt. Vi er i et område, hvor vi skal tage alt, hvad der kommer. Det går stærkt nu, siger Bøndergaard.

Flere lejligheder

Udvidelsen af det gamle rådhus kommer også til at få betydning for det planlagte treetagers byggeri i Stormgade, der skal rumme kontorer, café/restaurant og lejligheder. Her var det tanken, at Esmark skulle flytte ind.

- Når Esmark takket være udvidelsen bliver boende i det gamle rådhus, betyder det, at byggeriet på Stormgade får flere lejligheder end først planlagt, siger Jens Bøndergaard.

Byggeriet på Stormgade er endnu ikke begyndt.

- Her afventer vi byggetilladelsen, som skulle være lige på trapperne, siger han.

Annonce

Byggestil bibeholdes

Hvide Sandes gamle rådhus fremstår i dag som en flot, lys og markant bygning, der falder godt ind i området med den historiske Helligåndskirken som nabo.

- Det har fra start været vigtigt for os, at vi har udviklet et tidsvarende hus til lejerne og et hus, der samtidigt fremstår som præsentabelt og indbydende for både de gæster, der kommer i huset, men også falder godt ind i bybilledet, siger Bøndergaard.

En glasarkade vil forbinde de to bygninger og samtidigt blive indgang. Den nye bygning vil få masser vinduer og dermed lys ind. fortæller arkitektfirmaet BayArch. Illustration: BayArch

Netop den respekt for området kommer også til at præge den nye tilbygning.

- Der bliver tale om en cirka 1.000 kvadratmeter stor kontorbygning, der bliver helt hvid som resten af bygningen. En flot glasarkade vil forbinde de to bygninger og samtidig blive indgang, ligesom den nye bygning vil få masser vinduer og dermed lys ind. Byggeriet kommer til at bestå af tre forskudte fløje, der hver især er forbundne, forklarer Jens Bøndergaard.

Samtidig etableres en række parkeringspladser syd for den nye bygning.

Annonce

Naboer støtter op

Planerne om den nye tilbygning har netop været i nabohøring.

- Vi glæder os over, at der udelukkende er kommet positive tilkendegivelser fra naboerne, hvilket vidner om, at naboerne også ser huset og aktiviteterne i det som et samlet gode for byen og den fremtidige udvikling af Hvide Sande. Det er vi taknemmelige for, siger Bøndergaard.

Det er Christian Bay-Jørgensen fra BayArch i Ringkøbing, som har tegnet den nye tilbygning, der forventes at stå færdig inden sommersæsonen 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce