Annonce
Ringkøbing-Skjern

Jens Ahle har stemt borgerligt hele sit liv: Men to sager om turisme og vindmøller kan få ham til at skifte til de røde

For tidligere isenkræmmer Jens Ahle bliver to sager afgørende for, hvor han sætter sit kryds til kommunalvalget. Foto: Anne-Mette Skaanning
Tidligere isenkræmmer Jens Ahle mener, at politikerne har været alt for dårlige til at tage hensyn til borgerne i sager som Lem Kær og planen om 250 feriehuse på fjorden.

Ringkøbing:- Bekend kulør, så jeg kan afgøre, hvor jeg skal sætte mit kryds!

Så klart er budskabet fra 84-årige Jens Ahle fra Ringkøbing, som måske kommer til at stemme helt anderledes, end han plejer, til kommunalvalget om to uger.

Gennem 40 år drev Ahle familiens isenkræmmerforretning i gågaden. Han har fra sit første valg for mange år siden stemt borgerligt, men det bliver formentlig anderledes denne gang. Her går han udelukkende efter en politiker, som vender tommelfingeren ned til to konkrete sager.

Annonce

Jeg mener, det er en forrykt idé at bygge en ferieby på fjorden. Den vil ødelægge Ringkøbings dna.

Jens Ahle, tidligere isenkræmmer, Ringkøbing


Det handler om sagen om de otte testmøller i Lem Kær og planerne om at bygge en ferieby med 250 huse ud i fjorden ved rådhuset i Ringkøbing.

- Jeg mener, det er en forrykt idé at bygge en ferieby på fjorden. Den vil ødelægge Ringkøbings dna, og den havnefront, som så mange mennesker har glæde af. Og hvad med transporten og parkeringspladserne til de 250 huse? I forvejen er det svært at finde en parkeringsplads i Ringkøbing, lyder kritikken.

Møder mange utilfredse

Jens Ahle bor selv helt tæt ved fjorden, og han går dagligt ture i området. Her har feriebyplanerne været et varmt emne længe blandt de folk, han møder på sin vej. Dermed er de ikke enige med de mange byrådsmedlemmer, som på forhånd er positivt stemt.

Vælgermøde om turisme

Destination Vesterhavet inviterer onsdag den 3. november til åbent vælgermøde om fremtidens turisme i ROFI-Centret i Ringkøbing klokken 18.30.

Hvert år bruger turister i kommunen 4,4 milliarder kroner, og er dermed med til at skabe grundlag for 4200 turistjob. Det svarer til 13,5 procent af det samlede antal beskæftigede i kommunen.

Hvordan skal fremtidens turisme se ud? Det vil politikere fra ni af de 11 opstillede partier tale om. Kun Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er ikke med på listen.

- Jeg er bestemt ikke alene om at være imod Raunonia-feriebyen. Der er rigtig mange ringkøbingensere, som er utilfredse med projektet. Jeg køber ikke handelslivets præmis om, at feriebyen er nødvendig for at holde gang i butikslivet, siger han.

- Turisterne kommer for at opleve vores smukke by, som arkitekt Draiby var så forudseende at værne om. Det er en værdi, som skal bevares. Jeg mener, vi har nået et punkt, hvor der ikke er plads til flere turister i vores by , siger han.

Annonce

Hvad med borgerne

Lem Kær fylder også meget i den tidligere isenkræmmers bevidsthed – selv om han hverken kommer til at kunne se eller høre de otte planlagte testmøller fra sit hjem i Ringkøbing.

- Jeg føler inderligt med beboerne i det område, hvor man påtænker at sætte møllerne op. Deres herlighedsværdier bliver ødelagt. Jeg mener ikke, at politikerne har taget hensyn til de mange mennesker i området, og det er vel en kommunalbestyrelses opgave at varetage borgernes interesser, siger Jens Ahle og fortsætter:

- Set udefra får man et indtryk af, at det er Vestas, der dirigerer udviklingen. Jeg synes, at det både er udemokratisk og forargeligt, siger han.

Annonce

Hælder mod rød

Derfor er Jens Ahle fast besluttet på at stemme på en politiker, som på forhånd siger nej til feriebyen i fjorden, og som vil stemme imod projektet i Lem Kær, når sagen næste gang skal behandles i byrådet.

- Så betyder det intet for mig, hvilken farve politikeren har. Jeg stemmer gerne rødt for at undgå de to projekter, siger Jens Ahle.

Annonce
Sport For abonnenter

Endelig comeback efter to år ude med skader: Fik advarsel efter kun 30 sekunder på banen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Dalager Marked soler sig i succes: Formand frygtede folk var blevet bange for at bruge penge

Ringkøbing For abonnenter

Et vildt paradis forsvinder: Bekymring over, at grøn kile midt i byen måske forvandles til bolig-område

Skjern

Tatiana vil klippe hunde og katte på fuld tid: Hun satser på en fremtid med egen salon i Skjern

Hvide Sande

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Ringkøbing For abonnenter

Elbæk i angreb på tidligere direktør: - Personligt udløb min tålmodighed med Peter Sand i efteråret

Navne For abonnenter

Det sidste leverstød er slået: Ringkøbings olympiske bokser er død 87 år

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Læserbrev

Viceborgmester om Naturkraft: Én mand bærer det store ansvar for mareridtet - og nu har vi to muligheder

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Vestjylland

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Hans Christensen fra Ringkøbing blev slået til ridder, Kaj Axelsen bygger lædervare-fabrik i Skjern og andre glimt fra Gamle Dage

Tarm

Har du også undret dig over, hvornår det gule sejl på kulturtaget kommer tilbage? En genforening nærmer sig

Annonce