Annonce
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Manden, der er bosat i Stauning-området, ønsker at være anonym. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
En mand bosat i Stauning-området har gjort alt for at informere sine venner og bekendtskabskreds om, at han kan have smittet dem med corona. Han blev voldsomt syg af corona dagen efter en bytur i Skjern forrige weekend.
Annonce

Stauning: Coronaen er blusset op i Ringkøbing-Skjern, der de seneste syv dage har fået 32 nye smittede.

En af de smittede er en mand sidst i 20’erne, bosat i Stauning-området, der har smittet andre, og som efterfølgende har informeret bredt om situationen.

Han vil gerne fortælle om sagen men ønsker at være anonym. Dagbladet er naturligvis bekendt med mandens identitet.

Annonce

Voldsomme smerter

Han bliver syg forrige søndag.

- Pludselig bliver jeg hårdt ramt. Får feber, fryser, får ondt i halsen og får sindssygt slemme muskelsmerter, og det er hårdt at komme ud af sengen. Det er smerter så voldsomme, at de slet ikke kan sammenlignes med at have ømme muskler, fortæller manden.

Han dyrker styrketræning og er i særdeles god form.

Feberen raser i et døgn med hoste, ondt i halsen, ører og sågar tænder.

- Men efter det døgn får jeg det helt fint. Jeg bliver testet mandag og får svar onsdag. Jeg har corona. Jeg isolerer mig og får mine forældre til at stille mad til mig på trappen.

Annonce

Bowling og Syveren

Samtidig tager han allerede søndag kontakt til sine venner. Han og fem venner var nemlig i byen i Skjern lørdag. De startede med et spil bowling i kulturcentret og gik derpå på værtshuset Syveren for at få nogle øl.

- Det uheldige var jo, at ingen af os havde symptomer. Jeg og mine kammerater kan jo have gået rundt med corona uden at have vidst det. Det er jo det problematiske ved denne sygdom. Jeg vil nødig kaldes superspreder, men jeg har været uheldig at være i byen uden at vide, at jeg var syg.

Hans kammerater bliver syge nogle dage efter. Sygdomsbilledet er det samme. De bliver voldsomt dårlige et døgn og får det så meget bedre.

- Jeg blev syg først, så det var jo nok mig, der smittede dem.

Annonce

Advarer alle

Han opretter en Facebookgruppe med sine kammerater og skriver, at han er syg og opfordrer dem til at blive tjekket. Han ringer også til kulturcentret og beder dem kontakte folk, der har været dér. Også Syveren bliver advaret.

- Jeg har haft fat i en 30 stykker, og jeg skal så ikke kunne sige hvem eller hvor mange, de andre efterfølgende har informeret.


Jeg håber ikke, jeg har smittet nogen, som ikke kan tåle det. Min krop er i god form, og jeg har et godt immunforsvar, så derfor er jeg sluppet så let om ved det.


Også mandens kolleger blev testet, og alle var negative.

- Det passer meget godt med, at min corona ikke var i udbrud i ugens løb, og jeg derfor ikke kunne smitte mine kolleger. Vi arbejder tæt på min arbejdsplads, og hvis jeg havde det, ville de nok også have fået det. Lørdag var min corona så i udbrud, og da har jeg jo nok smittet nogen.

- Det har jeg det dårligt med. Jeg håber ikke, jeg har smittet nogen, som ikke kan tåle det. Min krop er i god form, og jeg har et godt immunforsvar, så derfor er jeg sluppet så let om ved det.

Annonce

Symptomfri

Han har været i kontakt med coronahotlinen og sat sig ind i retningslinjerne.

- Der er ingen idé i at blive testet igen, for man kan have det i kroppen i op til otte uger. Jeg har været symptomfri siden fredag, hvorpå der skal gå 48 timer, inden man må gå ud. Jeg har dog valgt at blive i isolation i 96 timer, så nu vil det være i orden at gå på arbejde igen i morgen tirsdag.

Han er ikke 100 procent sikker, men regner med, at han er blevet smittet på et fitnesscenter. Han ønsker ikke at fortælle hvilket.

Meldingerne om coronaudbrud i Skjern-Stauningområdet er kommet i en lind strøm siden forrige weekend. Syveren og Rakkerstuen har informeret om smittede gæster. I Stauning er en hel del børn i børnehaven og skolen sendt hjem, efter en medarbejder blev testet positiv i sidste uge. Også Amagerskolen i Skjern og Videbæk Kristne Friskole har måttet sende elever hjem efter positive Covid-19-tests, og også på Innovest er en studerende på markedsføringsøkonomuddannelsen testet positiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce