Annonce
Debat

Jeg var altid velforberedt: Indflydelse i byrådet kræver, at man gør en indsats

Annonce

Læserbrev: Vi er nu startet på 2021, et anderledes år. Vi håber det bliver året, hvor der kommer styr på corona virussen, og vi så småt kan nærme os en normal hverdag.

Det er også året, hvor der er kommunalvalg. Vi ser frem til dette valg samtidig med, da vi desværre ikke længere er repræsenteret i byrådet. Da personen, der er valgt på Fjordlistens stemmer, ikke ville overlade pladsen, men valgte at tage mandatet med over til et andet parti. Vi har brug for flere borgere, som deler vores værdier og har lyst til at deltage i det politiske arbejde og være loyal overfor de borgere, der stemmer på Fjordlisten.

Vi vil rigtig gerne have medlemmer og kandidater, som vil bidrage til hele kommunens positive udvikling, og som har lyst til at yde en indsats, hvis de bliver valgt til byrådet. Fjordlisten er en borgerliste og bestyrelsen skal betragtes som en sparringspartner og ikke som en ledelse, der vil bestemme, hvad den enkelte skal mene. Vi forventer dog, at du træffer beslutninger, der er baseret på fakta, og at du altid forsøger at gøre det, der er bedst for hele kommunen. Du kan på Fjordlistens hjemmeside se, hvad Fjordlisten ellers står for.

Vi har hørt og læst, det er hårdt ikke at være en del af en større byrådsgruppe, at skulle følge med i alle sagerne, og at folk forventer, du har en holdning til alt. Det er selvfølgelig også nemmere at få at vide, hvad man skal mene og stemme og bare score det månedlige honorar, frem for at sætte sig ind i emnerne.

Da jeg repræsenterede Fjordlisten, var jeg altid velforberedt, hvilket vist var generende for nogle. Det giver nemlig mulighed for indflydelse, og det er lige meget, om man er en, to eller syv i gruppen.


Selvfølgelig skal man være velforberedt og yde en indsats, samt være med til at gøre en forskel og ikke bare være stemmekvæg uden stillingtagen


Det er godt nok noget, man selv vælger til, at blive opstillet til byrådet, og det er dermed frivilligt. Bliver man valgt, er der et månedligt honorar afhængig af antal udvalg, man er med i, så selvfølgelig skal man være velforberedt og yde en indsats, samt være med til at gøre en forskel og ikke bare være stemmekvæg uden stillingtagen og pivset over det arbejde, der skal gøres.

Fjordlisten havde i perioden 2014 til 2017 stor indflydelse på beslutningerne og var forslagsstiller til flere beslutninger: Genoptagelsen af arbejdet med Skjern Å Nationalpark. Den manglende økonomi til broen fra Hee til Hindø. Arbejdet med at forhindre opstillingen af Vindmøller uden for de planlagte områder. Etableringen af FrivilligVest. Den manglende økonomi til Skaterparken i Skjern. Cykelsti mellem Nr Vium og Videbæk. Centerby samarbejdet og økonomien til borgerforening/udviklingsråd i de respektive centerbyer.

Det er bare for at nævne nogle få emner. Man kan ikke som enkelt person beslutte noget, men man kan ligeså meget som en gruppe på syv, man kan foreslå og arbejde for en sag og dermed få den gennemført.

Det er ingen hemmelighed, at vi i Fjordlisten gerne vil have flere kandidater til det kommende kommunalvalg. Har du lyst til at arbejde for Ringkøbing-Skjern Kommune og dens borgere og gøre en forskel, uden du bliver fortalt, hvad du skal mene, så kontakt Fjordlisten og gerne mig eller en af de andre i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce