Annonce
Ringkøbing-Skjern

Jeg skal nok passe på med ikke at have for mange bolde i luften på samme tid

Ulrich Bitterhoff har drevet Vaffelboden i en menneskealder. Han elsker at "udsætte" gæsterne for sjove påfund som eksempelvis "Verdens længste softice", en tradition, der desværre ikke finder sted i år. Og så har han fået sat en euro-mønt fast i en brosten lige foran indgangen til forretningen; det er sjovt at iagttage folks reaktioner, fastslår han. Men mønten kræver masser af Brasso og knofedt for at forblive skinnende. Foto Poul Osmundsen.
Ulrich Bitterhoff, Vaffelboden i Ringkøbing, er en kreativ mand, der især holder af finurlige påfund som "verdens længste softice"; men "bagsiden" af kreativiteten er efter hans egen mening, at han er tilbøjelig til at have gang i for mange ting på samme tid. "Og så er jeg nok ikke det helt perfekte ordensmenneske", siger han.
Annonce

En god søndag for mig er at kunne foretage mig noget sammen med familien. Lige nu kunne vi tænke os sammen at udforske Naturkraft noget mere; jeg har været der, men det er et sted, der kræver noget mere fordybelse. Det er dog nok ønsketænkning lige nu, i betragtning af, hvor travlt vi har på Vaffelboden.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende vores smukke by. Jeg vil starte her på Torvet, gå en tur på havnen og måske spise frokost i Fiskehuset og få et glas vin hos Raasted, der jo er et af byens "hemmelige steder". Og selvfølgelig skal vi slutte af med en is foran Vaffelboden.

Mit seneste besøg i en kirke var den 3. juli - desværre i forbindelse med, at min mor, der døde i en alder af 86 år, skulle bisættes. Trods de sørgelige omstændigheder, foregik det hele i min mors ånd, og med hele familien samlet.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være "Jutlandia" af Kim Larsen. Det er smuk sang, og dansk musik, når det er bedst. Jeg har hørt Kim Larsen et par gange, og beundrer den måde, han kunne samle alle generationer på. Og så kunne han skrive en iørefaldende sang.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så ville jeg invitere hele familien. Det er sådan set lige meget, hvor rejsen går hen, bare vi er sammen under afslappede forhold, og der er noget at foretage sig for alle generationer.

Ulrich Bitterhoff

Alder: 61 år

Privat: Gift med Dorte Skodborggaard; fire sammenbragte børn.

Profession: Forretningsdrivende

Hjemby: Ringkøbing

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Mick Jagger. Han er en af mine ungdomshelte, og jeg har hørt ham til koncert i Køln og i Horsens. Det er imponerende, at han stadig giver koncert, selv om han er 76. Han har altid udstrålet en utrolig energi på scenen. Sad jeg ved siden af ham, ville jeg bare bede ham fortælle om sit liv...

Det irriterer mig helt vildt, hvis noget går galt i butikken - hvis en maskine driller, for eksempel. Især, hvis det sker i højsæsonen, når der er tryk på - så kommer jeg helt i det røde felt.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er at jeg har en kreativ åre. Den kommer især til udtryk, når jeg udfolder mig på Facebook om Vaffelboden, eller når jeg skal finde på ting som "verdens længste soft ice" eller at sætte en euro-mønt fast i brostenen lige ved butikkens indgang. Dengang, der stadig var vognoptog i Ringkøbing, brugte vi også megen tid på udklædning og den slags. Det skyldes måske, at jeg stammer fra Rhinlandet, hvor man har en gammel tradition for karnevalsoptog. I alt fald morer det mig at finde på den slags.

Og min svage side er, at jeg er tilbøjelig til at have for mange bolde i luften på en gang. Jeg skal nok passe på ikke at snuble over mine egne ben. Og så er jeg mildest talt ikke det perfekte ordensmenneske. Jeg går hellere ned på byggecentret og køber nye skruer, end jeg spilder tid på at lede efter dem, jeg ved, jeg har liggende ét eller andet sted!

I næste uge ser jeg frem til en masse kunder! Indtil nu har sæsonen selvfølgelig været præget af coronaen, men nu er turisterne kommet, så vi har travlt. Nu bliver vejret bedre, og forhåbentligt kommer der endnu flere gæster til byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce