Annonce
Navne

- Jeg har haft mange fantastiske år i Rusland med russiske kollegaer indenfor misbrugs- og hjemløseområdet

Forstanderen på Forsorgshjemmet FastersHus, Henrik Ulrich Nielsen. Foto: Johan Gadegaard
Henrik Ulrich Nielsen er lidt nørdet. Det indrømmer han selv, så i næste uge ser han frem til at modtage Socialtilsyn Midts nye rapport om FastersHus, hvor han er forstander. FastersHus har ansøgt om at udvide med fire pladser, så forsorgshjemmet fremover vil have 14 pladser.

En god søndag for mig: Når jeg ikke er på FastersHus er en god søndag for mig ren afslapning, hvor lidt praktiske arbejdsopgaver i hjemmet bliver ordnet, og hvis der er mulighed for det, så en lille tur til Aarhus og besøge mine børnebørn. Jeg bor jo lidt syd for Viborg, hvor naturen og floraen er en ganske anden end den jeg oplever til dagligt i Faster - jeg nyder at bo i en egeskov og ikke mindst tæt på et meget bakket terræn - Vestjylland er jo lidt fladt....

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Ringkøbing som er en smuk by, fjorden og ikke mindst Vesterhavet, som jeg altid har været vældig betaget af. En tur langs Vesterhavet er jo ren og skær mental hygiejne, og så måske en lille frokost på ”Under Broen” i Hvide Sande, et fantastisk dejligt sted.

Mit seneste besøg i en kirke var i Peterskirken i Rom, hvor mine to sønner og jeg var for et par år siden. I min tid i Rusland, har jeg besøgt utallige kirker, og dette med meget stor interesse. Jeg har endda i Accra (hovedstaden i Ghana) deltaget i en fantastisk gudstjeneste, hvor jeg var på prædikestolen for at fortælle om min tilstedeværelse i Ghana. Jeg håber at nogle af de unge på FastersHus og jeg vil deltage i julegudstjenesten i kirken i Faster her til jul.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være "Under Bøgen" med Gnags. Min musikalske opvækst, som den yngste af fire brødre, har været præget af Rolling Stones, Bob Dylan og Eric Clapton. Det er jo ikke lige blandt de kunster man finder flest sange i en karaokebox, så jeg må jo nok ty til noget mere kendt og lokalt, så tankerne går til Gnags med sangen ”Under Bøgen”, hvis den altså findes indenfor denne genre.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg sammen med mine to sønner besøge de sidste tre seværdigheder vi mangler af verdens syv vidundere.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være med forfatteren Leif Davidsen. Så ville jeg suge anekdoter om, og indblik i tidligere og nuværende forhold i Rusland til mig, da jeg har haft mange fantastiske år, hvor vi samarbejdede med russiske kollegaer indenfor misbrugs - og hjemløseområdet. Det er en ganske anden verden end, den vi har herhjemme på området, men der er også tale om en indsats på deres forsorgshjem, som vi kan lære meget af…

I næste uge ser jeg frem til at modtage Socialtilsynets tilsynsrapport. Det er muligt, at det lyder lidt nørdet, men vi er så stolte af vores hus og den høje faglighed der præger dagligdagen i vores samarbejde med de unge, så kan vi kun håbe på, at Socialtilsyn Midt har samme holdning.

Annonce

Henrik Ulrich Nielsen

Alder: Henrik Ulrich Nielsen er 59 år.

Familie: To drenge. Victor på 30 år, forsker i matematik på Aarhus Universitet, og Oskar på 24 år, der læser samfundsvidenskab på RUC i Roskilde. Henrik Ulrich Nielsen blev farfar til tvillinger for et år siden.

Uddannelse: Cand. Jur. fra Københavns Universitet. Har tidligere arbejdet som jurist i offentlig og privat regi, men hjemløseområdet har altid haft en vanedannende indflydelse på Henrik Ulrich Nielsen, hvorfor han altid er vendt tilbage til dette område.

Stilling: Forstander på Forsorgshjemmet FastersHus.

Fritidsinteresser: Henrik Ulrich Nielsen nyder freden og roen, når han er hjemme, og ikke mindst sine to sønner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce