Annonce
Ringkøbing

"Jeg håber, I tænker jer grundigt om": Næsten 200 underskrifter mod skolesammenlægning

Mange forældre til børn på Ringkøbing Skole er modstandere af en sammenlægning med Alkjærskolen, der for ganske nylig fejrede sit 50 års jubilæum. Arkivfoto Jørgen Kirk.
Underskriftsindsamler Thomas Skaarup Kristensen opfordrer medlemmerne af børne- og familieudvalget til at mødes med forældrene, så disse kan stille spørgsmål til planerne om at sammenlægge Ringkøbing Skole og Alkjærskolen.

RINGKØBING: På knap 30 timer er det lykkedes Thomas Skaarup Kristensen at indsamle næsten 200 underskrifter mod en mulig sammenlægning af Ringkøbing Skole og Alkjærskolen; 191 her til morgen for at være helt nøjagtig.

Underskrifterne bliver afleveret til børne- og familieudvalget, der i dag skal drøfte, om man skal lægge Ringkøbing Skole og Alkjærskolen sammen - først og fremmest for at sikre en spredning af antallet af tosprogede elever, som der er en stor koncentration af i Alkjærskolen.

Planerne har vakt uro og modvilje blandt forældre på Ringkøbing Skole; ikke mindst forlydender om, at én af de modeller, der er i spil, er en samling af indskolingen på Alkjærskolen.

Dette fik søndag aften Thomas Skaarup Kristensen, der er far til en søn i 1. klasse og en datter, der starter i 0. klasse næste år, til at starte en underskriftsindsamling.

Han mener, at antallet af underskrifter siger meget om modviljen blandt forældre på Ringkøbing Skole mod en sammenlægning.

Annonce

Brev til formand

I dag til morgen skrev han følgende i en mail til formanden for børne- og familieudvalget, Trine Ørskov (S).

"Så er det idag I har sammenlægning af to skoler på dagsorden. Jeg håber som minimum, at du som formand for børne- og familieudvalget har fulgt med i de seneste dages debat, udsprunget af dagbladets artikel om sammenlægning og omrokering af elever. Jeg har været så flink at “tagge” jer alle i udvalget så i kunne få fingeren lidt på pulsen i forhold til hvad os forældre mener om jeres ideer. Som du sikkert ved, har jeg oprettet en underskriftindsamling, for at vise jer at det ikke kun er mig der er imod og ser "spøgelser". I skrivende stund (ca. 30 timer efter oprettelsen) er der knap 200 underskrifter imod sammenlægning. Det må da være en øjenåbner for jer!!!!!

Thomas Skaarup Kristensen tilføjer til slut:

"Jeg håber på, at I tænker jer grundigt om, og at der måske kunne laves et møde for forældre, hvor vi kunne snakke med jer og stille spørgsmål.

Det kunne jo også være, der var en af de ca. 1600 forældre, der lige havde de vise ord til en løsning. For mig at se har I 7 den imidlertid ikke."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand er ikke bekymret: - Vi skal nok have nyt tilbud klar til januar

Ringkøbing-Skjern

Brancheforening for sprogcentre frygter for fremtiden: - Det er sort, sort, sort, sort, sort

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Ringkøbing-Skjern

Færre flygtninge og nye gebyrer: Dansk Flygtningehjælp lukker sprogskoler i hele landet

Annonce