Annonce
Navne

Karsten skifter job efter 27 år: Jeg glæder mig til at få kunder jeg kender

Karsten Nielsen skifter fra en stilling i Lægernes Bank til en stilling som ejendomsmægler hos EDC Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Karsten Nielsen glæder sig til at komme i gang som ny ejendomsmægler hos EDC i hjembyen Ringkøbing.

Ringkøbing: 48-årige Karsten Nielsen er ansat som ny ejendomsmægler i EDC i Ringkøbing, hvor han afløser Eigil Trankjær, der gik på pension før sommerferien.

Skiftet kommer efter 22 år i Landbobanken og fem år i Lægernes Bank, men Karsten Nielsen er også uddannet ejendomsmægler.

- Jeg er nærmest født og opvokset i Landbobanken, hvor jeg var rigtig glad for at være. I begyndelsen som kunderådgiver og de sidste år primært med fokus på læger. Derfor var skiftet til Lægernes Bank, hvor jeg har været de sidste fem år, ikke så stor. Men det har også altid ligget som en mulighed at blive ejendomsmægler, og jeg synes, at det er et rigtig godt tidspunkt nu, hvor børnene er blevet så store, at det ikke gør så meget, hvis jeg skal arbejde udenfor normal arbejdstid, siger Karsten Nielsen.

I jobbet i Lægernes Bank har han haft rigtig mange kilometer på vejene - blandt andet to-tre ture til Aarhus og Aalborg om ugen. Også derfor glæder han sig til nu at arbejde lokalt.

- Mine venner sige, at det er lige er mig at være ejendomsmægler, og jeg glæder mig rigtig meget til igen at komme til at arbejde lokalt, hvor der er stor chance for at møde kunder, som man kender i den ene eller anden sammenhæng, siger Karsten Nielsen.

Som uddannet ejendomsmægler, bankmand og lokal er hans viden om det lokale ejendomsmarked ret høj, og han regner derfor ikke med, at der går ret lang tid, før han er helt inde i det nye job.

- Der er lige lidt omkring juraen, som jeg skal sættes ind i, men det er jeg sikker på, at det gode team hos EDC nok skal hjælpe mig med, siger Karsten Nielsen.

- Det gode ved at være ejendomsmægler er, at du kan være med til at gøre både køber og sælger glade, og jeg glæder mig til at tale med begge parter, siger Karsten Nielsen.

Selv har han i øvrigt ikke slidt voldsomt på ejendomsmæglerbranchen, da han siden 1997 har boet sammen med hustruen Jette i et hus, som de selv fik bygget, på Baneledet i Ringkøbing.

- Men hvem ved, måske bliver vi fristet af et af alle de huse, jeg nu skal til at kigge på. Der skal jo måske ske noget, når børnene flytter hjemmefra siger Karsten Nielsen med et smil.

Jette og Karsten har Maria på 19 år og Signe på 17, der begge går på HHX i Ringkøbing og Jacob, der går i ottende klasse på Ringkøbing Skole.

Familien er stærkt interesseret i fodbold, og Karsten har også tidligere været fodboldtræner i en del år. Fritiden går stadig meget med at køre til og fra fodbold, være frivillig og med at se kampe.

- Jeg spiller også selv lidt oldboysfodbold, og hvis der er tid til det, vil jeg gerne stå med en fiskestang, siger Karsten Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce