Annonce
Læserbrev

Jeg er begejstret: Vindmølle-mekka får en ekstra dimension

Læserbrev: Man kan kun blive vildt begejstret over at læse, at Vattenfall nu officielt har besluttet at bruge Hvide Sande som servicehavn.

Vi er i forvejen et mekka for vindmølleproduktion og det har skabt viden og velstand i vores område til glæde for os alle.

Nu kommer der en ekstra dimension på, med at vi nu også får ikke bare produktion, men også opstilling og servicering af offshore vindmøllerne. Det vil udbygge vores position som førende indenfor vindmøller og grøn vedvarende energi og dermed gode forudsætninger for et godt sted at leve – Naturens Rige.

Det er også udtryk for, at vores indsats tilbage fra 2010 med udvidelsen at havnen i Hvide Sande i forbindelse med ”Søvejen mod vest” og kommunens og vi andre aktørers offensive og positive tilgang til de kystnære vindmøller i 2012 og årene derefter nu giver endnu mere ”pay back”. I min rolle som lokal fagforeningsformand for Dansk Metal og LO, men også som byrådsmedlem, er jeg også vild glad. Det vil give gode videnstunge og dermed vellønnede jobs til vores medlemmer.

Det er vigtigt, at vi spænder vidt i forhold til brancher i vores erhvervspolitik. Der er alt andet lige en stor forskel i lønindtjeningen mellem brancherne.

Det har betydning for kommunens skatteindtægter og dermed velfærd for vores borgere og for hele fødekæden med disse vellønnede jobtyper i offshore-vindmølleindustrien.

Vattenfall forudser umiddelbart 25 – 30 nye jobs i Hvide Sande. Dertil kommer opgaverne hos underleverandørerne og service fra den lokale industri, som også vil kaste jobs af sig.

Og det er vigtigt at være opmærksom på den teknologitilførsel, som der vil ske til disse firmaer, og som skaber mulighed for innovation og vækst generelt.

Med denne beslutning fra Vattenfall er det endnu mere påkrævet, at vi som minimum får en 2+1-vej fra Herning-motorvejen til Hvide Sande. Allerede nu i denne tid med de mange turister er der kaos på vejene i myldretiden på strækningen.

Med den vækst i trafikken, der vil ske som følge af ”Naturkraft” og feriecentret i Søndervig og nu med Hvide Sande som servicehavn, er det relevant at overveje, om en firsporet motortrafikvej ikke er den rigtige løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce