Annonce
Ringkøbing

Jazzen indtog Generator

Aftenens største bifald gik til klarinettisten Jesper Capion Larsen (tv), men han var også på hjemmebane, for han er opvokset i Skjern.

Debut. Medspils jazzfraktion holdt sin første koncert med fuldt hus og stemning i top.

Jazzen indtog lørdag aften Generator med et brag af en koncert. Doc Houlind New Orleans All Stars gav det medlevende publikum alt, hvad man kan forlange - og lidt mere til. Det var debuten for Foreningen Medspils jazzfraktion, og mange glæder sig allerede til at høre mere jazz i Ringkøbing.

Doc Houlind og hans New Orleans All Stars gav Medspils jazzfraktion den bedste debut, som tænkes kan. Foto: Mikkel Jezequel

120 jazzinteresserede havde fundet vej til Generator, og det var et betydeligt ældre publikum, end der er vant til at komme. Det var jazzfans i alle aldre, for som en kvinde på 70+ sagde, da hun satte sig til rette:

»Det er skønt at komme her og høre rigtig jazz.«

Annonce

Doc Houlind satte fra sit første trut i trompeten stemningen med uforfalsket New Orleans-jazz. Han fortalte mellem numrene også lidt om jazzens og byens historier, men de syv veloplagte musikere valgte - flere gange under højlydte diskussioner - numre fra mange andre steder i verden.

Generator var omdannet til en god gammeldags jazzklub med dæmpet lys og caféborde. Dog ikke i hele salen, for så kunne der ikke være plads til de mange mennesker, der strømmede til. Der var sat 100 stole op, men de slog slet ikke til, så der måtte bæres mange flere ind i begyndelsen af koncerten.

For det var en koncert. Selv om Doc Houlind indbød publikum til at danse, så foretrak alle at sidde og lytte til musikken. Der blev klappet af de forskellige musikeres præstationer, men mest af klarinettisten Jesper Capion Larsen, der er fra Skjern - og han fik allerstørst bifald, da han spillede »Bourgogne Street Blues«. Doc Houlind havde også introduceret med en bemærkning om, at ingen i hele verden spiller den så smukt som han.

Aftenen var inddelt i tre sæt, og efter det første gav Poul Osmundsen fra Medspils jazzfraktion udtryk for glæde over, at så mange var kommet til det første arrangement, som jazzfraktionen står for. Han bemærkede også, at de frivillige var ældre og mere gråhårede end dem, der sædvanligvis servicerer Generators publikum, for jazzfraktionen var også for første gang med til det praktiske i forbindelse med en koncert.

»Ringkøbing var engang kendt for at være en stor jazzby, og her på Generator er rammerne for jazzmusik ideelle. Generator er spillestedet, Medspil foreningen, der udfylder rammerne, og i stedet for at lave en ny forening, har vi i initiativgruppen besluttet at lave en jazzfraktion under Medspil,« sagde Poul Osmundsen.

Derfor er to fra initiativgruppen, nemlig Jens Olufsen og Bjarne Vraa, blevet tilknyttet Medspils bestyrelse, og Poul Osmundsen opfordrede alle i salen til at blive medlemmer af Medspil for at støtte op om foreningen og få indflydelse på programmet.

Det blev en flot debut for Medspils jazzfraktionen. Doc Houlind takkede det gode publikum og kvittede med slutnummeret »What a Wonderfull World«, der blev spillet til stående ovationer. Det var slet ikke nok, så der blev sat endeligt punktum for en fremragende og sprudlende jazzaften på Generator med »When the Saints«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce