Annonce
Ringkøbing

Jazzen indtog Generator

Aftenens største bifald gik til klarinettisten Jesper Capion Larsen (tv), men han var også på hjemmebane, for han er opvokset i Skjern.

Debut. Medspils jazzfraktion holdt sin første koncert med fuldt hus og stemning i top.

Jazzen indtog lørdag aften Generator med et brag af en koncert. Doc Houlind New Orleans All Stars gav det medlevende publikum alt, hvad man kan forlange - og lidt mere til. Det var debuten for Foreningen Medspils jazzfraktion, og mange glæder sig allerede til at høre mere jazz i Ringkøbing.

Doc Houlind og hans New Orleans All Stars gav Medspils jazzfraktion den bedste debut, som tænkes kan. Foto: Mikkel Jezequel

120 jazzinteresserede havde fundet vej til Generator, og det var et betydeligt ældre publikum, end der er vant til at komme. Det var jazzfans i alle aldre, for som en kvinde på 70+ sagde, da hun satte sig til rette:

»Det er skønt at komme her og høre rigtig jazz.«

Annonce

Doc Houlind satte fra sit første trut i trompeten stemningen med uforfalsket New Orleans-jazz. Han fortalte mellem numrene også lidt om jazzens og byens historier, men de syv veloplagte musikere valgte - flere gange under højlydte diskussioner - numre fra mange andre steder i verden.

Generator var omdannet til en god gammeldags jazzklub med dæmpet lys og caféborde. Dog ikke i hele salen, for så kunne der ikke være plads til de mange mennesker, der strømmede til. Der var sat 100 stole op, men de slog slet ikke til, så der måtte bæres mange flere ind i begyndelsen af koncerten.

For det var en koncert. Selv om Doc Houlind indbød publikum til at danse, så foretrak alle at sidde og lytte til musikken. Der blev klappet af de forskellige musikeres præstationer, men mest af klarinettisten Jesper Capion Larsen, der er fra Skjern - og han fik allerstørst bifald, da han spillede »Bourgogne Street Blues«. Doc Houlind havde også introduceret med en bemærkning om, at ingen i hele verden spiller den så smukt som han.

Aftenen var inddelt i tre sæt, og efter det første gav Poul Osmundsen fra Medspils jazzfraktion udtryk for glæde over, at så mange var kommet til det første arrangement, som jazzfraktionen står for. Han bemærkede også, at de frivillige var ældre og mere gråhårede end dem, der sædvanligvis servicerer Generators publikum, for jazzfraktionen var også for første gang med til det praktiske i forbindelse med en koncert.

»Ringkøbing var engang kendt for at være en stor jazzby, og her på Generator er rammerne for jazzmusik ideelle. Generator er spillestedet, Medspil foreningen, der udfylder rammerne, og i stedet for at lave en ny forening, har vi i initiativgruppen besluttet at lave en jazzfraktion under Medspil,« sagde Poul Osmundsen.

Derfor er to fra initiativgruppen, nemlig Jens Olufsen og Bjarne Vraa, blevet tilknyttet Medspils bestyrelse, og Poul Osmundsen opfordrede alle i salen til at blive medlemmer af Medspil for at støtte op om foreningen og få indflydelse på programmet.

Det blev en flot debut for Medspils jazzfraktionen. Doc Houlind takkede det gode publikum og kvittede med slutnummeret »What a Wonderfull World«, der blev spillet til stående ovationer. Det var slet ikke nok, så der blev sat endeligt punktum for en fremragende og sprudlende jazzaften på Generator med »When the Saints«.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Honza og Veronika har fundet lykken på vestkysten: Tjekkiske caféejere har nu også en strandbar

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Laveste optagetal siden start: Kun fem vil være markedsføringsøkonom i Skjern

Ringkøbing For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Hvide Sande

Historien om Hotel Klitten i Søndervig: Den lokale udgave af ”Badehotellet”

Skjern

Bank åbner pengeskabet: Nu får alle medarbejderne en tak for flot corona-indsats

Ringkøbing For abonnenter

Christians stjernespækkede plan lykkedes: Mercedes Mågevinge og dens 12 efterfølgere kommer til Vestjylland

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing

Retsstatsmand på 70 år bliver youtuber: Tidligere efterskoleforstander deler sine meninger om alt mellem himmel og jord

Vestjylland

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Debat

Jeg undrer mig over læserbrevet: Kristendom handler ikke om at vække helvedesangst

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Gravide Luna er i tvivl om corona-vaccine: - Jeg kan ikke bare tænke på mig selv

Tarm

16-årig har meldt sig selv til politiet: Kørte fra alvorligt skadet cyklist efter påkørsel

Annonce