x
Annonce
Udland

Japan beordrer skoler lukket i ugevis for at stoppe virus

Athit Perawongmetha/Reuters
Premierminister Shinzo Abe har beordret skoler og gymnasier lukket frem til slutningen af marts.

Japan lukker alle sine folkeskoler i ugevis for at hindre spredningen af coronavirus.

Annonce

Det oplyser premierminister Shinzo Abe.

- Regeringen sætter sundheden og sikkerheden for vore børn over alt andet, siger han.

- Vi anmoder alle folkeskoler og gymnasier landet over om at lukke midlertidigt fra 2. marts og indtil forårsferien.

I Japan går skolebørnene på forårsferie i slutningen af marts.

- Der bliver gjort forsøg på at forhindre spredningen af infektioner blandt børn på flere måder, siger Abe.

Børn er allerede sendt hjem i det nordlige Hokkaido på den lokale guvernørs opfordring.

Japans myndighederne anser de næste to til tre uger afgørende for, om det vil lykkes at stoppe virussygdommen.

Japan er blevet kritiseret, efter at et krydstogtskib blev tilbageholdt og sat i karantæne. Her blev over 700 testet positive for coronavirus. Fire, der blev syge om bord, er døde.

Japan selv har over 190 bekræftede tilfælde af smitte med coronavirus, heriblandt tre døde. Regeringen er kommet under pres for at handle og kritiseres for alt for længe at have taget for let på truslen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce