Skjern Håndbold

Jan Grebenc stopper i Skjern Håndbold

Jan Grebenc og Skjern Håndbold ophæver aftalen et år før tid, så Jan Grebenc nu til sommer kan vende hjem til RK Celje i Slovenien. Arkivfoto: Ole Nielsen
Jan Grebenc kom aldrig til at spille nogen stor rolle i Skjern Håndbold. Derfor har parterne ophævet kontrakten efter et år, og Jan Grebenc vender hjem til Slovenien til sommer.

Skjern: Til sommer slutter håndboldeventyret for Jan Grebenc i Skjern Håndbold. Parterne er blevet enige om at ophæve kontrakten et år før tid.

Efter indeværende sæson vender bagspilleren tilbage til hjemlandet, hvor Jan Grebenc har indgået en treårig aftale med de slovenske mestre fra RK Celje, som i øjeblikket fører den nationale liga.

- Det har været et spændende år, hvor jeg har lært utrolig meget. Jeg håber, at vi kan slutte sæsonen af på bedst mulig måde, inden jeg vender tilbage til Slovenien og forhåbentlig kan se frem til en større rolle, siger Jan Grebenc.

- Vi ønsker Jan held og lykke med de nye udfordringer i Slovenien, og drømmer stadig om at skulle møde ham og RK Celje i Champions League til næste år, siger Carsten Thygesen i en pressemeddelelse fra klubben.

Jan Grebenc blev aldrig den venstre back, Skjern havde håbet på. I 29 kampe er det kun blevet til 38 scoringer, og det er altså ikke mange for en spiller, der på mange måder var købt ind som afløser for den svenske storskytte Markus Olsson. Jan Grebenc faldt aldrig ind i spillet, og han blev aldrig nogen skudtrussel fra distancen.

Her mod slutningen af sæsonen har man kunnet se, at der ikke var nogen fremtid for Jan Grebenc i Skjern Håndbold, for på pladsen som venstre back har man i stedet brugt Jonathan Stenbäcken og Tandri Mar Konradsson som supplement til Thomas Mogensen.

Til næste sæson har Skjern Håndbold allerede lavet en toårig aftale med den 21-årige islandske back Elvar Örn Jónsson, som scorede hele 26 mål ved VM tidligere på året.

En spiller, der ifølge den kommende Skjern-cheftræner, Patrekur Johannesson, går en stor fremtid i møde.

- Elvar Örn Jónsson er utrolig eksplosiv, stærk i mand-mand-duellerne i begge ender af banen og kan dække flere positioner. Han er en mand, som giver alt for holdet, og som uden tvivl kommer til at passe perfekt ind i Skjern-truppen. Han har et kæmpe potentiale, som han i to år i den islandske liga og på landsholdet har givet prøver på. Jeg er overbevist om, at Elvar går en meget stor fremtid i møde, siger Patrekur Johannesson.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Erhverv

Udsigt til at blive servicehavn: Horns Rev 3 bliver indviet i Hvide Sande

Annonce