Annonce
Hvide Sande

Jakob, Sofie og Mathias nyder livet i kunstnerbolig

Frem til fredag 26. oktober holder Mathias Sommer Brun (t.v.), Jakob Gjerluff Ager og Sofie Bolette Bjerre primært til i Kunstnerboligen ART 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande. Foto: Jakob Gjerluff Ager

Sofie Bolette Bjerre, Jakob Gjerluff Ager og Mathias Sommer Brun er for tiden indlogeret i kunstnerboligen Art 56 i Hvide Sande, hvor de præsenterer lædervarer, fotografier og træmøbler.

Hvide Sande: 27-årige Jakob Gjerluff Ager fra Ringkøbing gik en anelse i panik, da det stod klart, at han var blevet udvalgt til et 14-dages, kreativt ophold i Kunstnerboligen ART 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande:

- Jeg blev lidt angst over at skulle være her helt for mig selv.

Derfor nyder Jakob Gjerluff Ager nu at have selskab af to jævnaldrende, Mathias Sommer Brun og Sofie Bolette Bjerre, i det omkring 50 kvadratmeter lille træhus ved den idylliske fjordhavn, hvor den vestjyske trio har base frem til sidste fredag i oktober.

Ofte er det kunsten at skabe malerier, der kommer til udtryk i de intime omgivelser. Men lige nu er det helt andre former for værker, der præsenteres for gæster med lyst til at kigge ind.

Jakob Gjerluff Ager har medbragt et udvalg af fotografier med naturen som hovedscene, og Sofie Bolette Bjerre viser et udvalg af håndlavede lædervarer. Og meget praktisk bliver deres produktioner i vid udstrækning fremvist på borde og hylder, der er produceret af Mathias Sommer Brun.

Annonce

Jeg blev lidt angst over at skulle være her helt for mig selv

Jakob Gjerluff Ager, fotograf, Ringkøbing
Som fotograf er Jakob Gjerluff Ager især inspireret af naturen og ikke mindst vestkystens råhed - som her ved Rubjerg Knude Fyr. Foto: Jakob Gjerluff Ager

Inspireret af opvæksten

- Vi er inspireret af vores opvækst herude, siger Jakob Gjerluff Ager, der som teenager købte sit første kamera af en kammerat i folkeskolen.

Fra noget nær barnsben har han dyrket en stærk passion for fjorden og havet, og Jakob Gjerluff Agers fotografier er præget og inspireret af naturen og ikke mindst vestkystens råhed. Han er uddannet i Aarhus og lever i dag af at fotografere.

Det er ofte landskabsmotiver, der er i fokus i Jakob Gjerluff Agers kunstneriske del af sin forretning, men han løser også kommercielle opgaver for blandt andet rejsemagasiner og tøjvirksomheder.

Med sig bærer han en gammel drøm om at levere billeder til BBC og National Geographic, men lige så stor er også drømmen om en skønne dag at åbne eget galleri i Hvide Sande eller hjembyen Ringkøbing.

Sofie Bolette Bjerre deltager ikke i interviewet, da hun er et smut i København for at passe et job hos Magasin. Via sociale medier som Facebook og Instagram har hun gang i sin egen lille biks, Bolette Bjerre Leatherdesign, der sælger eksempelvis håndlavede nøgleringe, punge, bælter og tasker fremstillet af italiensk læder.

Det er for tiden muligt at opleve masser af fint håndværk i Kunstnerboligen ART 56, hvor tre unge vestjyder har base frem til sidste fredag i oktober. Foto: Jakob Gjerluff Ager

De samme værdier

Mathias Sommer Brun er oprindeligt uddannet skibssnedker i Hvide Sande og har sidenhen arbejdet som møbelsnedker hos Onecollection i Ringkøbing. I dag er han ansat som produktionsteknolog hos brilleproducenten Lindberg i Aarhus.

Hjemme i sin lejlighed har Mathias Sommer Brun efterhånden ikke plads til flere møbler, og han er derfor begyndt at sælge ud af sit håndværk:

- Det er sjovt at få lov til at stå som indehaver af sin egen butik i 14 dage. Det er lidt af en drøm, siger den unge snedker, der videre siger om teamworket i Kunstnerboligen, at "vi har den samme tankegang og de samme værdier."

Møbelsiden af sit fag dyrker Mathias Sommer Brun i høj grad hjemme hos sine forældre i Ringkøbing, hvor der er et lille værksted. Det med at arbejde i træ ruller lige som i årerne, da hans far i sin tid designede både på Nordsøværftet.

Tyske udfordringer

De tre, kreative vestjyder slog dørene op på Tyskerhavnen i fredags, og masser af gæster har allerede benyttet sig af muligheden for at kigge på fotografisk kunst, at dufte og føle italiensk læder og måske nyde en kop kaffe ved et bord i massivt træ.

- Det er gået over al forventning siger Mathias Sommer Brun.

På linje med de to andre i det lille hus har han dog et mindre problem, når tyske turister banker på døren ind til Kunstnerboligen ART 56:

- Vi er ikke for stærke til det tyske. Jeg snakkede engelsk til min tyskeksamen.

Mathias Sommer Brun, Sofie Bolette Bjerre og Jakob Gjerluff Ager har midlertidig adresse på Æ Gammelhavn 9 frem til 26.oktober, hvor sæsonen for kreative - og gratis - ophold på den hyggelige beliggenhed rundes af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Fastelavnsfest i Nr. Vium

Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce