Annonce
Gear

Jaguar I-Pace bliver ført up to date

Den elektriske SUV får også en række trim-pakker og mulighed for grill med krom, som skal give mere fornemmelse af engelsk stil. Foto: Jaguar
Den velkørende Jaguar-elbil får nu hurtigere opladning med tre faser, nyt infotainmentsystem og kamerabakspejl.

Endelig kommer Jaguar I-Pace helt frem i skoene. Den elektriske SUV fra det britiske nobelmærke har nemlig ikke været den hurtigste dreng i feltet, når vi taler om opladning. Men det bliver der nu rådet bod på med en opgradering, som betyder, at den kan lade med tre frem for én fase ved en hjemmelader eller ude i byen. Det giver en ladetid på 8,6 timer, til batteriet er fuld opladet, hvilket kan ske med 11 kW mod tidligere 3,7 kW, som betød en ladetid på 26 timer.

Med en hurtiglader hedder effekten stadig op til 100 kW, hvor der kan oplades til 127 kilometers kørsel på et kvarter, mens der med 50 kW kan oplades 63 kilometer.

Med den tekniske opgradering får modellen fra 2018 også en række ændringer, der blandt andet omfatter et nyt og mere avanceret infotainmentsystem kaldet Pivi Pro, mens rækkevidden på 470 kilometer er uændret i I-Pace, der har et batteri med en nettokapacitet på 90 kWh og yder 400 hk.

Jaguar I-Pace

Blev lanceret i 2018. Siden da har Jaguar I-Pace vundet mere 80 globale priser. Det gælder bl.a. World Car og The Year, World Car design of The Year og European Car of the Year.

Mere praktisk

Pivi Pro skal være mere brugervenligt end det nuværende system og lige så intuitivt at bruge som en smartphone. Det spiller sammen med et opdateret navigationsanlæg, som fortæller, om ladestationerne i nærheden er tilgængelige, hvad prisen eventuelt er, og hvor lang tid at en opladning tager. Hvis systemet virker fuldt ud herhjemme, er det et stort løft i forhold til de nuværende mere passive navigations-systemer, der findes i mange elbiler.

Udviklerne hos Jaguar har samtidig benyttet faceliftet til at give den virtuelle HD-instrumentgruppe på 12,3 tommer, de lidt mindre berøringsskærme og drejeknapper et grafisk løft. Det betyder, at der skal trykkes færre gange for at finde en destination, ligesom der kan zoomes ind på et kort på samme måde som med en smartphone.

Nu er der også mulighed for trådløs opkobling af telefonen med signalforstærkning, og hvor man parrer to telefoner samtidig, så der er mindre risiko for at ryge af nettet. Bilen har også et indbygget SIM-kort med gratis streaming af en række funktioner, lige fra musik fra Spotify til trafikopdateringer.

Annonce

Kamera bagud

Synet bagud klares med det nye såkaldte ”Clearsight”-kamera-spejl, der også er lanceret i Range Rover Evoque. Her er skærmen integreret i selve bakspejlet, som fungerer sammen med et 3D-kamera, som sidder på taget. Her kan man skifte mellem almindeligt spejl og kameravinduet.

Jaguar fremhæver også et nyt klimaanlæg med filter, som ioniserer luften i kabinen. Det fjerner både allergener og ultrafine mikropartikler - også de skadelige PM2.5-partikler. Det er samme system, der optimerer batteriets temperatur inden køreturens start, når bilen står til opladning. Ved samme lejlighed renses luften i kabinen.

Der er foreløbig solgt 128 styk Jaguar I-Pace herhjemme. Der foreligger ikke priser for de nye 2021-modeller af elbilen.

Grafikken er løftet på den digitale instrumentering, mens I-Pace også får et kamerabakspejl. Foto: Jaguar
Jaguar I-Pace får et mindre facelift, hvor en at de mest mærkbare ændringer er muligheden for at oplade bilen langt hurtigere hjemme og ude i byen. Foto: Jaguar
Annonce

Mest læste

Tarm For abonnenter

Hør alarmopkaldet fra den dag, da Casper døde: 'Vi kan ikke få kontakt, og han er helt blå'

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Sand hindrer bådene i at komme på fjorden: - Hvis der er for meget vind, kan man være sikker på at sidde fast

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Glimt fra gamle dage: Krocket-dyster, sommerpostbude og gymnaster på udlandsturné

Ringkøbing-Skjern

Tips fra boligstylistens eget hjem: Med svejse-apparat og evighedsblomster kommer man langt

Ringkøbing-Skjern

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern: Ugens billigste hus ligger i Hvide Sande

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

God start for badmintonstjerne fra Videbæk: Landstræner roser dansk herredouble efter vigtig OL-sejr

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Ringkøbing-Skjern

Spærretid giver ingen ballade: Slut med at stille spørgsmål til politikerne frem til valget

Danmark For abonnenter

Cold Hawaii: Kystby i Thy surfer på en bølge af tilflyttere

Tarm

Markræs gik galt: 5000 kvadratmeter mark futtede af

Annonce