Ringkøbing-Skjern

Ja til Videbæk-højhuse med stemmerne 4-2

Teknik- og miljøudvalget var splittet i sagen om Bomidtvest-byggeriet i Videbæk. Det blev nej fra Niels Rasmussen, ja fra Irene Lund Pedersen, ja fra Svend Boye Thomsen, ja fra John G. Christensen, Hans Pedersen var inhabil, nej fra Jørgen Byskov og ja fra Ole Nyholm Knudsen. Foto: Rksk.
SF og DF stemte nej i teknik- og miljøudvalget til de tre etageejendomme i Videbæk – men et flertal på fire sagde ja.

Videbæk: Bomidtvests plan om at opføre tre etageejendomme med 36 lejligheder på Bredgade i Videbæk har passeret den første af tre forhindringer. Teknik- og miljøudvalget har netop stemt ja til lokalplan nr. 433 og Kommuneplantillæg nr. 11, der baner vej for byggeriet. Nu skal sagen videre i Økonomiudvalget og dernæst i byrådet.

Det blev et ja i teknik- og miljøudvalget fra udvalgsformand John G. Christensen (S), Irene Lund Pedersen (S), Ole Nyholm Knudsen (V) og Svend Boye Thomsen (løsgænger). Imod stemte Jørgen Byskov (DF) og Niels Rasmussen (SF). Kristendemokraten Hans Pedersen var inhabil, da han sælger en af de seks grunde, hvorpå Bomidtvest vil opføre ejendommene.

- Det er et rigtigt godt projekt for Videbæk by, som passer ind hvor det er lagt. Jeg erkender, at naboerne kan være utilfredse og kan godt se, de ville have en anden løsning, men vi er også nødt til at tage overordnede hensyn, og for Videbæks udvikling er det et godt projekt, siger udvalgsformand John G. Christensen.

SF’ Niels Rasmussen stemte imod af flere årsager.

- Havde jeg besigtiget området før planen, ville jeg have vendt tommelfingeren ned. Det passer ikke ind, når man ser naturområdet bagved, siger Niels Rasmussen, der peger på, at vandløbet Sandbækken er paragraf 3-beskyttet, men skal reguleres.

- Og jeg forstår godt, at naboerne føler sig generet, siger han.

Dernæst kritiserer han den måde, sagen er kørt på.

- Jeg synes ikke, at planproceduren har været som den burde, når vi laver gennemgribende ændringer i Videbæk og andre steder. Det er gennemgribende, det her. Når vi laver kontroversielle ændringer, som der kan være gode grunde til at lave, bør politikere og borgere inddrages mere, siger Niels Rasmussen.

Han nævner Raunonia-projektet i Ringkøbing med borgermøde og indkaldelse af ideer som et skoleeksempel på, hvordan Videbæk-projektet også burde have kørt.

Også de øvrige SF-medlemmer af byrådet vil stemme nej, siger Niels Rasmussen, når lokalplan og lokalplantillægget kommer til afstemning i byrådet, formentlig i maj.

To DF'ere siger nej

DFs Jørgen Byskov stemte nej til byggeriet og vil stemme nej, når sagen kommer til afstemning i byrådet. Også hans partifælle Kristian Bøgsted vil stemme nej.

- Jeg anerkender fuldt ud, at der er behov i Videbæk for boliger til for eksempel ældre folk, som sidder i et parcelhus, der er blev for meget og gerne vil have noget vedligeholdelsesfrit. Men er det lige dér byggeriet skal være? Og fem etager er for voldsomt. Det har en voldsom indvirkning på naboerne på Dalsvinget og Kærvej, siger Jørgen Byskov.

Han ærgrer sig over, at helhedsplanen for Videbæk endnu ikke er lavet.

- Der skal laves en helhedsplan, og den er jeg klar til at vente på, så vi får lavet det rigtige frem for noget makværk. Der halter vi bagefter. Den helhedsplan burde være lavet for længe siden, for vi vidste jo, vi ville stå med udfordringerne.

Jørgen Byskov stemte ja til at sende lokalplanen i høring.

- Og det har jeg det godt med. Jeg er ikke bleg for at sende noget i høring, så alle kan komme med input og vi kan få borgerinddragelsen, men i byrådet bliver det et nej til byggeriet fra DF-gruppen, siger Jørgen Byskov.

0/0
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mange gravsteder sløjfes: Lokale kirkegårde er under forvandling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

ØSB A/S har vækstet kraftigt i 2018

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Overskuddet mere end fordoblet i Skjern Papirfabrik

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan forgylder du din forening: Ni gode råd til fondssøgning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreningshus købte professionel fundraiser for at rejse millioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreninger zoomer ind på fondene: Vil have fat i guldet

Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat