Ringkøbing-Skjern

Ja til Videbæk-højhuse med stemmerne 4-2

Teknik- og miljøudvalget var splittet i sagen om Bomidtvest-byggeriet i Videbæk. Det blev nej fra Niels Rasmussen, ja fra Irene Lund Pedersen, ja fra Svend Boye Thomsen, ja fra John G. Christensen, Hans Pedersen var inhabil, nej fra Jørgen Byskov og ja fra Ole Nyholm Knudsen. Foto: Rksk.
SF og DF stemte nej i teknik- og miljøudvalget til de tre etageejendomme i Videbæk – men et flertal på fire sagde ja.

Videbæk: Bomidtvests plan om at opføre tre etageejendomme med 36 lejligheder på Bredgade i Videbæk har passeret den første af tre forhindringer. Teknik- og miljøudvalget har netop stemt ja til lokalplan nr. 433 og Kommuneplantillæg nr. 11, der baner vej for byggeriet. Nu skal sagen videre i Økonomiudvalget og dernæst i byrådet.

Det blev et ja i teknik- og miljøudvalget fra udvalgsformand John G. Christensen (S), Irene Lund Pedersen (S), Ole Nyholm Knudsen (V) og Svend Boye Thomsen (løsgænger). Imod stemte Jørgen Byskov (DF) og Niels Rasmussen (SF). Kristendemokraten Hans Pedersen var inhabil, da han sælger en af de seks grunde, hvorpå Bomidtvest vil opføre ejendommene.

- Det er et rigtigt godt projekt for Videbæk by, som passer ind hvor det er lagt. Jeg erkender, at naboerne kan være utilfredse og kan godt se, de ville have en anden løsning, men vi er også nødt til at tage overordnede hensyn, og for Videbæks udvikling er det et godt projekt, siger udvalgsformand John G. Christensen.

SF’ Niels Rasmussen stemte imod af flere årsager.

- Havde jeg besigtiget området før planen, ville jeg have vendt tommelfingeren ned. Det passer ikke ind, når man ser naturområdet bagved, siger Niels Rasmussen, der peger på, at vandløbet Sandbækken er paragraf 3-beskyttet, men skal reguleres.

- Og jeg forstår godt, at naboerne føler sig generet, siger han.

Dernæst kritiserer han den måde, sagen er kørt på.

- Jeg synes ikke, at planproceduren har været som den burde, når vi laver gennemgribende ændringer i Videbæk og andre steder. Det er gennemgribende, det her. Når vi laver kontroversielle ændringer, som der kan være gode grunde til at lave, bør politikere og borgere inddrages mere, siger Niels Rasmussen.

Han nævner Raunonia-projektet i Ringkøbing med borgermøde og indkaldelse af ideer som et skoleeksempel på, hvordan Videbæk-projektet også burde have kørt.

Også de øvrige SF-medlemmer af byrådet vil stemme nej, siger Niels Rasmussen, når lokalplan og lokalplantillægget kommer til afstemning i byrådet, formentlig i maj.

To DF'ere siger nej

DFs Jørgen Byskov stemte nej til byggeriet og vil stemme nej, når sagen kommer til afstemning i byrådet. Også hans partifælle Kristian Bøgsted vil stemme nej.

- Jeg anerkender fuldt ud, at der er behov i Videbæk for boliger til for eksempel ældre folk, som sidder i et parcelhus, der er blev for meget og gerne vil have noget vedligeholdelsesfrit. Men er det lige dér byggeriet skal være? Og fem etager er for voldsomt. Det har en voldsom indvirkning på naboerne på Dalsvinget og Kærvej, siger Jørgen Byskov.

Han ærgrer sig over, at helhedsplanen for Videbæk endnu ikke er lavet.

- Der skal laves en helhedsplan, og den er jeg klar til at vente på, så vi får lavet det rigtige frem for noget makværk. Der halter vi bagefter. Den helhedsplan burde være lavet for længe siden, for vi vidste jo, vi ville stå med udfordringerne.

Jørgen Byskov stemte ja til at sende lokalplanen i høring.

- Og det har jeg det godt med. Jeg er ikke bleg for at sende noget i høring, så alle kan komme med input og vi kan få borgerinddragelsen, men i byrådet bliver det et nej til byggeriet fra DF-gruppen, siger Jørgen Byskov.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce