Annonce
Videbæk

Ja til tre højhuse i ét hug: Videbæk skriger på lejeboliger

Illustration: Arkitec
Et stort flertal godkendte på digitalt byrådsmøde at Bo Midtvest må opføre tre højhuse i Videbæk på én gang. Fem stemte imod.

Videbæk: Der er så stor interesse for at flytte ind i et af Videbæks tre kommende højhuse, at de skal bygges på én gang i stedet for i flere etaper.

Det mener 22 byrådsmedlemmer, som tirsdag stemte for at give Bo Midtvest mulighed for at opføre demi et hug.

Blandt tilhængerne var Jens Højland (V).

- Jeg er glad for, at vi er nået hertil. Det har været en lang proces. Videbæk skriger på flere lejeboliger. Jeg synes ikke, vi skal se tiden an og vente med de sidste to højhuse, sagde han på det digitale byrådsmøde.

Kristian Andersen er enig.

- Når der er efterspørgsel på lejeboliger, så giver det god mening at få det opført på én gang. Byggeriet påvirker Videbæk positivt og negativt, men samlet set går vi med på udviklingen, fastslog Kristian Andersen.

Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) bliver det billigere for boligselskabet at opføre de tre højhuse samlet. Dermed bliver det kommunale lån til projektet også to millioner mindre end først antaget.

- Det er altid rart at kunne spare et par millioner. Men i SF mener vi at der er tale om et så markant byggeri, at der har manglet borgerinddragelse. Der er tvivl om de miljømæssige konsekvenser og så er der nabogenerne, sagde han.

Netop nabogenerne er årsagen til at Linda Nielsen som den eneste socialdemokrat stemte imod, at alle højhusene kan opføres på én gang.

- Jeg er lodret imod projektet og placeringen. Og jeg forstår ikke, at vi skal haste sagen igennem, lød det fra Linda Nielsen, der mener at højhusene burde være placeret et sted i byen, hvor de ikke er til gene for naboerne.

Den konservative Lennart Qvist havde foretrukket, at man havde holdt sig til den oprindelige plan med opførelse af ét hus ad gangen, og derfor stemte han nej.

Men et stort flertal bakkede altså op. SF’s gruppe, Linda Nielsen og Lennart Qvist stemte imod. Jens Erik Damgaard (KD) undlod at stemme, mens Hans Pedersen (KD) er inhabil i sagen og deltog derfor ikke i afstemningen.

Tre høje huse

Boligselskabet Bo Midtvest har fået tilladelse til at bygge 38 almene lejligheder midt i Videbæk, som tilsammen udgør små 4000 kvadratmeter.

Anlægsudgifterne til byggeriet ventes at løbe op i 81,5 millioner kroner

Der bliver bygget tre højhuse. Et hus får fire etager, mens de to øvrige huse bliver opført i fem etager.

Otte lejligheder bliver to-værelses, mens 30 lejligheder får tre værelser.

Gennemsnitsprisen for en lejlighed i et af de kommende højhuse bliver 7370 kroner. Ifølge Bo Midtvest er der allerede nu efterspørgsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce