Annonce
Ringkøbing

Ja til privat badebro: Udvalg tillader opsætning af badebroer ved Fjordstien i Ringkøbing

Indbydende kommer den til at se ud - og alle vil have adgang til Pilevejbeboernes bro. Illustration fra ansøgning til kommunen.
Der skal dog være en halv kilometer mellem hver, fastslår teknik- og miljøudvalget. Den første badebro er på vej ved Pilevej.

RINGKØBING: Beboerne ved Pilevej får lov til at opsætte en mindre, privat badebro neden for Fjordstien ved Pilevej og Poppelvej.

Skulle andre beboere få samme gode ide, bliver der dog en grænse for, hvor tæt badebroerne må ligge.

- Vi har besluttet, at der som minimum skal være 500 meter mellem hver badebro, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

Hans Pedersen (K) ønskede, at der skal være mulighed for at vurdere afstandene i hvert enkelt tilfælde, men flertallet gik altså ind for en afstandsbegrænsning på en halv kilometer.

Det kan faktisk meget vel være, at der kommer flere broer langs Fjordstien. Efterfølgende er der nemlig kommet en henvendelse fra en gruppe vinterbadere tilknyttet svømmehallen. De spørger, om det også er muligt at lave en bro ved svømmehallen.

Kommunen har dog ikke modtaget nogen konkret ansøgning endnu, så projektet kendes ikke i detaljer.

Der er i dag ingen badebroer på strækningen mellem Borgmesterhavnen og badebroen ved Sorte Bakker. Gives der tilladelse til badebroen ved Pilevej og en anden badebro ved svømmehallen, vil afstanden mellem badebroerne være mere end 600 meter.

Årsagen til at udvalget gerne vil have et loft over afstanden mellem mulige badebroer, er, at man ønsker at imødegå, at kyststrækningen på sigt ændrer karakter.

Annonce
Broen skal bruges til badning og til at isætte og optage SUP'er, kanoer og kajakker.

Offentligt tilgængelig

Den bro beboerne ved Pilevej vil anlægge, bliver syv meter lang og 1,3 meter bred. Den bygges op i træ med galvaniserede stolper, og kan tages ned af beboerne, hvis vejret gør det nødvendigt.

Formålet med den er, at den dels skal kunne bruges til badning, dels isætning og optagelse af SUP'er, kajakker og kanoer. Den anlægges på kommunens areal, og vil være tilgængelig for offentligheden.

Af hensyn til tilgængeligheden ønsker beboergruppen at anlægge en trappe med et gelænder fra Fjordstien og ned til broen.

Opsætningen af broen vil foruden tilladelsen fra kommunen - der altså foreligger nu - kræve en særskilt tilladelse fra Fredningsnævnet, da området er fredet.

Kommunen giver nu tilladelse til broen ved Pilevej. Også andre ansøgninger kan ventes at blive positivt modtaget, hvis der er mindst 500 meter til nærmeste badebro.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce