Annonce
Ringkøbing

Ja til privat badebro: Udvalg tillader opsætning af badebroer ved Fjordstien i Ringkøbing

Indbydende kommer den til at se ud - og alle vil have adgang til Pilevejbeboernes bro. Illustration fra ansøgning til kommunen.
Der skal dog være en halv kilometer mellem hver, fastslår teknik- og miljøudvalget. Den første badebro er på vej ved Pilevej.

RINGKØBING: Beboerne ved Pilevej får lov til at opsætte en mindre, privat badebro neden for Fjordstien ved Pilevej og Poppelvej.

Skulle andre beboere få samme gode ide, bliver der dog en grænse for, hvor tæt badebroerne må ligge.

- Vi har besluttet, at der som minimum skal være 500 meter mellem hver badebro, siger udvalgsformand John G. Christensen (S).

Hans Pedersen (K) ønskede, at der skal være mulighed for at vurdere afstandene i hvert enkelt tilfælde, men flertallet gik altså ind for en afstandsbegrænsning på en halv kilometer.

Det kan faktisk meget vel være, at der kommer flere broer langs Fjordstien. Efterfølgende er der nemlig kommet en henvendelse fra en gruppe vinterbadere tilknyttet svømmehallen. De spørger, om det også er muligt at lave en bro ved svømmehallen.

Kommunen har dog ikke modtaget nogen konkret ansøgning endnu, så projektet kendes ikke i detaljer.

Der er i dag ingen badebroer på strækningen mellem Borgmesterhavnen og badebroen ved Sorte Bakker. Gives der tilladelse til badebroen ved Pilevej og en anden badebro ved svømmehallen, vil afstanden mellem badebroerne være mere end 600 meter.

Årsagen til at udvalget gerne vil have et loft over afstanden mellem mulige badebroer, er, at man ønsker at imødegå, at kyststrækningen på sigt ændrer karakter.

Annonce
Broen skal bruges til badning og til at isætte og optage SUP'er, kanoer og kajakker.

Offentligt tilgængelig

Den bro beboerne ved Pilevej vil anlægge, bliver syv meter lang og 1,3 meter bred. Den bygges op i træ med galvaniserede stolper, og kan tages ned af beboerne, hvis vejret gør det nødvendigt.

Formålet med den er, at den dels skal kunne bruges til badning, dels isætning og optagelse af SUP'er, kajakker og kanoer. Den anlægges på kommunens areal, og vil være tilgængelig for offentligheden.

Af hensyn til tilgængeligheden ønsker beboergruppen at anlægge en trappe med et gelænder fra Fjordstien og ned til broen.

Opsætningen af broen vil foruden tilladelsen fra kommunen - der altså foreligger nu - kræve en særskilt tilladelse fra Fredningsnævnet, da området er fredet.

Kommunen giver nu tilladelse til broen ved Pilevej. Også andre ansøgninger kan ventes at blive positivt modtaget, hvis der er mindst 500 meter til nærmeste badebro.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce