Annonce
Debat

Ja til lystfiskeri, nej til ødelæggende bomtrawl

Tak til Frederik Madsen for opråbet. Vi har allerede opmærksomheden rettet mod sagen, og vi kan forsikre om, at vi er meget kritiske, skriver Søren Søndergaard og Søren Egge Rasmussen i et svar til Frederik Madsen. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2017

Læserbrev: I et læserbrev her i dagbladet d. 27. januar skrev Enhedslistens kontaktperson for Holstebro/Struer/Lemvig, Frederik Madsen, at vi skulle rette opmærksomheden mod EU´s vejledning om naturbeskyttelse, der kan gøre en ende på lystfiskeri flere steder i Danmark.

Tak til Frederik Madsen for opråbet. Vi har allerede opmærksomheden rettet mod sagen, og vi kan forsikre om, at vi er meget kritiske.

EU-Kommissionens vejledning sidestiller lystfiskeri med minedrift i forhold til dets indflydelse på naturødelæggelse. Det er helt forfejlet. Vejledning anbefaler også, at medlemslandene sikrer streng beskyttelse af 10 pct. af naturområderne. Det har fået mange til at frygte, at lystfiskeri vil blive forbudt steder, hvor det i dag er tilladt.

Annonce

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Enhedslisten er på biodiversiteten og naturbeskyttelsens side. Kun 5 pct. af den danske natur er i god stand. Det er ikke godt nok. Derfor er vi også tilhængere af, at vi regulerer brugen af naturen stramt. Men det er altså ikke lystfiskernes skyld, at naturen i Danmark har det skidt.

Det kystnære lystfiskeri og lystfiskeri i søer og åer er allerede i vid udstrækning reguleret, så det er bæredygtigt. Det er sundt for krop og sjæl at komme ud i naturen, hvilket også er en grund til at støtte lystfiskeriet. Og som Frederik Madsen peger på, så er det lokale foreningsliv, der centrerer sig om små jolleforeninger og lignende godt for fællesskabet i lokalsamfundene.

Heldigvis har miljøminister Lea Wermilin forsikret om, at EU´s vejledning ikke er bindende. Danmark er altså ikke pålagt noget – endnu. I Enhedslisten holder vi dog skarpt øje med udviklingen, og vil presse på for, at det ikke bliver til lov. Vi mener nemlig generelt, at EU gør alt for store indhug i vores demokrati uden at overveje nationale forskelle. Det er sagen her et godt eksempel på.

EU er endda enorme hyklere på det her område. I Enhedslisten har vi længe bekæmpet brugen af bomtrawl i det kommercielle fiskeri. De store net pløjes henover bunden af havet som fiskerimetode af hollandske fiskere i danske farvande. Det ødelægger havbundens biodiversitet. Men dem må vi ikke forbyde i danske farvande for EU.

Selvom Danmarks Fiskeriforening har indgået en frivillig aftale med de hollandske fiskeri om at droppe bomtrawl indenfor 12 sømil, så kan det stadig foregå mellem 12 og 24 sømil. Og med brexit frygter de danske fiskere, at fiskere fra andre lande end Holland sætter kurs mod Danmark med bomtrawl. Derfor siger vi i Enhedslisten ja til lystfiskeri og nej til ødelæggende bomtrawl.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Nyhedsanalyse: Skolen i Skjern er en kattepine for politikerne uanset hvilken løsning de vælger

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Her kan en ny skole bygges ved kulturcentret: Men i sidste øjeblik er en ny placering i spil i den anden ende af Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Debat

Masser af møder og snak, men intet sker: Hvorfor skal køreskoleerhvervet saboteres?

Tarm

Heldig Lotto-vinder: Købte sin kupon i Tarm og vinder over tre millioner

Vestjylland

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Sport For abonnenter

Lange næser i Ølstrup: Oprykningsdrømme er blevet til gummiben efter nederlag i Viborg

Debat

Debat: PFAS-forurening - Nu må Forsvaret få fingeren ud

Skjern

Brian har reddet to landsbyer fra butiksdød: Nu skal han sætte gang i genåbnet butik ved vestkysten

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Hvide Sande

Branden på 'Det Gamle Hotel': Vidne fortæller, at der stod en grill på altanen

Skjern For abonnenter

Børge er klar til en retssag: Kommunens forsømte vandløb koster ham et tab på over 100.000 kroner i år

Hvide Sande

Gaseksplosion i rygeovn: Brandvæsnet måtte rykke ud til fiskeforretning

Annonce