x
Annonce
Navne

Jørgen Svenstrup fylder rundt

Jørgen Svenstrup. Pressefoto
Billedkunstner og forfatter Jørgen Svenstrup, der er født og opvokset i Hoven sogn, fylder 80 år.

80 år: Jørgen Svenstrup fylder 80 år den 4. marts 2020. Jørgen Svenstrup er født og opvokset i Hoven sogn. Han gik i skole i Ølgod, hvor han tog præliminæreksamen. I dag bor han i Brunshuse ved hårby på Fyn.

Jørgen Svenstrup debuterede som maler 1965 på Kunstudstillingsbygningen Filosofgangen i Odense.

I en lang årrække udviklede han et abstrakt konkret maleri, og stiftede den konkret abstrakte gruppe ”Konk” i begyndelsen af 70-erne. Han deltog i 1983 i Fyns Kunstmuseums store Linjen I-II-III udstilling sammen med nye konkrete malere og de gamle koryfæer.

I en årrække underviste han i billedkunst på seminarier og Danmarks Lærerhøjskole og skrev ny teoretisk lærebog i billedkunst "Billedsprog, tegn er tegn på noget".

Lysten til at arbejde med skulptur trængte sig efterhånden på, og i 1983 tager billedhuggeriet fart. Han var med til at starte Fyns Billedhuggerværksteder Hollufgård, hvor han lige siden har været aktiv.

Skulptur har herefter været hans foretrukne disciplin. Af markante værker kan nævnes ”Livstræet” ved Bellinge Kirke og ”Udvikling” i Broager, Sønderjylland.

Jørgen Svenstrup har løbende udstillet i ind- og udland og har modtaget inspirerende arbejdsophold i mange forskellige lande som f.eks. Syrien, Canada, Costa Rica. Det har givet ham en international tilgang til kunsten. Han er i øjeblikket medlem af PABiAK, Dansk Billedhuggersamfund og Fyns Grafiske Værksted.

Fra 2012 til -18 var han formand for Assens Kunstråd og opnåede at gøre Assens kendt på den danske kunstscene. Han skabte bl.a.et skulptursymposium på Assens Skibsværft, som gav Assens Kommune 6 markante skulpturer og en nominering til Den Fynske Kulturpris. Fra 2017 har han som projektleder for Assens Kunstråd skabt arbejdsophold for internationale kunstnere under AiR-Assens med temaet ”Omsorg for kloden” og har dermed trukket internationale kunstnere ind i klimadebatten.

I øjeblikket arbejder han sammen med Hollufgård Artist residence på et AiR-Fyn, som skal gøre Fyn til et kunstmekka.

Jørgen Svenstrups fascination af granitten har i mange år ført til amatørarkæologisk arbejde, som resulterede i fund af hidtil ukendte helleristninger i Helnæs Fjord området. Han har desuden udgivet digte og kunst- og kulturfaglig litteratur.

Jørgen Svenstrups "Livstræ", der står ved Bellinge Kirke. Pressefoto
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce