Kultur

Jørgen Iversen: Holmsland Klit Turistforening vil ikke samarbejde med Jimi Kristensen om fødevaremarked

Holmsland Klit Turistforening vil ikke samarbejde med de sidste to års arrangør af Hvide Sande Fødevarefestival, siger formanden Jørgen Iversen.
- Man skal huske, at Jimi Kristensen - så vidt mig bekendt - aldrig har haft en tilladelse til at arrangere Hvide Sande Fødevarefestival i auktionshallen i 2019, siger formanden for Holmsland Klit Turistforening, advokat Jørgen Iversen.

Hvide Sande: "Jeg håber på en ærlig dialog. Ingen er tjent med, at der er én fødevarefestival i auktionshallen og en anden festival på en anden lokation".

Sådan siger Jimi Kristensen, der sammen med sin hustru, Sisse Hansen, i 2017 og 2018 stod bag Hvide Sande Fødevarefestival i auktionshallen i Hvide Sande, til Dagbladet torsdag.

Ægteparret har allerede solgt 51 stande til Hvide Sande Fødevarefestival 12. og 13. oktober i år, oplyser Jimi Kristensen til Dagbladet.

Men ægteparret kan godt glemme alt om en positiv dialog med Holmsland Klit Turistforening, hvis man spørger formanden, advokat Jørgen Iversen.

- Jeg har læst, at han håber på en ærlig dialog, men det er han vist ikke selv verdensmester i. Man skal jo huske, at han - så vidt mig bekendt - aldrig har haft tilladelse til at holde fødevarefestival i auktionshallen i 2019, og alligevel har han tilsyneladende solgt 51 stande til den, siger Jørgen Iversen.

Jørgen Iversen er heller ikke åben for at flytte Hvide Sande Foodmarked til en anden weekend.

- Det har hele tiden været der, fødevaremarkedet skal ligge. Det handler ikke om, at vi skal konkurrere med Jimi. Kalenderen er da også i forvejen tætpakket med arrangementer, siger Jørgen Iversen.

Han understreger også, at det altid har været ideen, at fødevaremarkedet skulle være så lokalt som muligt, og at det var Holmsland Klit Turistforening, der oprindeligt fik tanken om et fødevaremarked i auktionshallen i Hvide Sande.

- Fødevaremarkedet kom over i regi af Kulinarisk Vestjylland, hvor det gik på omgang mellem forskellige lokationer, og da Kulinarisk Vestjylland så lagde sig fast på Borris, genoptog vi vores gamle idé om at holde det i auktionshallen. Vi kontaktede så Jimi, fordi vores daværende destinations manager havde travlt med andre ting, siger Jørgen Iversen.

Vil den har "sag" kunne afskrække andre fra at samarbejde med Holmsland Klit Turistforening?

- Nej, det er jeg ret sikker på ikke vil ske. Hvis man siger, at vi har lavet et nummer med Jimi Kristensen, så er det, fordi man udelukkende ser det fra hans side. I vores optik har han diskvalificeret sig selv, siger Jørgen Iversen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce