Annonce
Læserbrev

Jægerens ulvedrømme: Hav styr på hunden

Læserbrev: Hyggeligt og godt arrangement i Oksbøl mandag den 3. februar til debataftenen om ulven. Med Claus Lind Christensen fra Danmarks Jægerforbund, Seniorforsker fra Aarhus Universitet Peter Sunde og beboeren fra Stråsø, som heldigvis var meget positive for ulven. Formanden for jægerforbundet Claus Lind Christensen kom med to ønsker, som han vil arbejde for i Vildtforvaltningsrådet, som jeg noterede mig på debataftenen Hvad sker der, når ulven kommer til Varde Kommune?

1. Han ønsker, at arbejde for EU's habitatdirektiv bilag 4 i fredningen af ulven, bliver forvandlet til bilag 5.

2. Han talte også om, at han ønsker, at arbejde for, at kunne gøre mere brug af straffelovens §13 i tilfælde af, at hans hund angriber ulven.

Nu kan Claus Lind Christensen vel heldigvis ikke uden videre lave om på EU-habitatdirektivet, og samtidig skal Claus Lind Christensen vel også altid føre sin hund i kort snor - også under jagt. Jeg mener blot, bør han ikke også have styr på sin hund. Er det ikke kun rimeligt altid at føre sin hund i kort snor, også under jagt i et ulveterritorium?

Jeg håber da ikke denne drøm fra Claus Lind Christensen og forsøg på trylleri vil gå i opfyldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce