Annonce
Ringkøbing-Skjern

Jægere går glip af efterårsjagt: Må vente måneder på våbentilladelser

Hans Jørgen Dahl er bestemt ikke begejstret for, at egnens jægere må vente måneder på at få våbentilladelse. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Politiet melder om tre en halv måneds ventetid på udstedelse af våbentilladelser. Jægerrådsformand undrer sig. Jægere kalder systemet uhørt dårligt.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Selv om jagttegnet er i hus og riflen købt, så er det langt fra sikkert, at en nyslået jæger kan komme ud og dyrke sin hobby dette efterår.

Flere jægere beretter om flere måneders ventetid på den lovpligtige jagttilladelse fra politiet. Og det er et problem, mener formand for Jægerrådet i Ringkøbing-Skjern Hans Jørgen Dahl.

- Jeg har lige været i kontakt med en jæger som søgte våbentilladelse i april. Nu har han endelig fået den i sin e-Boks. Det er bare ikke godt nok, at der skal gå så lang tid. Ventetiden går ud over nye jægere, men også dem, der bare skal have fornyet deres våbentilladelse kommer i klemme, når sagsbehandlingstiden bliver så lang, siger Hans Jørgen Dahl.


Jeg kan undre mig over, at det kan tage så lang tid. Med den moderne teknik kan det ikke tage mange dage at slå op, om en jæger opfylder betingelserne.

Hans Jørgen Dahl


Jægerrådsformandens oplevelse passer meget godt med politiets egen melding til de utålmodige jægere, som kontakter Politiets Administative Center våbenafdeling ved Midt- og Vestjyllands politi i Holstebro, som står for våbentilladelser i hele landet. Her melder telefonsvaren, at der lige nu er 14 uger - eller tre en halv måneds ventetid. Før sommerferien lød forhåbningen ifølge Danmarks jægerforbund, at ventetiden ville falde til bare 20 dage.

Men det er altså ikke sket endnu.

Annonce

Varmt debatemne

Ifølge jægerrådsformand Hans Jørgen Dahl så er ventetiden et fast samtaleemne, når man mødes i de kredse.

- Jeg kan undre mig over, at det kan tage så lang tid. Med den moderne teknik kan det ikke tage mange dage at slå op, om en jæger opfylder betingelserne. Jeg ved ikke, om politiet har været optaget af coronaopgaver, så sagsbehandlingen er gået i stå. Men træls er det, siger han.

På lukkede Facebooksider bliver problemet også debatteret blandt jægerne. Her bliver systemet kaldt "uhørt dårligt" og "katastrofe", og der bliver stillet krav om en minimumsbehandlingstid.

Annonce

Ulovlige våben

Det er ikke kun de nye, unge jægere, der risikerer at blive sat på udskiftningsbænken op til efterårsjagten. Også nogle af de garvede kan ende med at løbe ind i problemer. Ventetiden kan nemlig betyde, at allerede aktive jægere risikerer at komme til at ligge inde med ulovlige våben.

- Hvis jeg for eksempel ikke får en fornyet våbentilladelse, inden den gamle udløber, så er det ulovligt at have stående. Derfor skal man være ude i rigtig god tid, siger Hans Jørgen Dahl, der gerne giver rådet videre til sine jagtkolleger.

Annonce

Mange jægere

Ifølge Hans Jørgen Dahl er der 4000 aktive jægere i Ringkøbing-Skjern. De skal forny våbentilladelserne til hvert enkelt jagtvåben hvert 10. år.

Det har fredag ikke været muligt at få en kommentar fra Politiets Administrative Centers våbenafdeling til den lange sagsbehandlingstid og dermed få svar på, hvornår man forventer at få ventetiden bragt ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Annonce