Annonce
Hvide Sande

Ivans mini-kirke udstillet i Helligåndskirken

Ivan Jacobsen forklarede på fornem vis både sognepræst Daniel Kristiansen og alle kirkegængere om sit otte år lange projekt, der i januar er udstillet i Helligåndskirken i Hvide Sande. Foto: Mikael Sand
Annonce

Hvide Sande: Der var lidt ekstra både til ører, øjne og gane, da der søndag aften var Helligtrekonger-gudstjeneste i Hellingåndskirken. Efter sognepræst Daniel Kristiansens gudstjeneste var tiden nemlig inde til at markere en særlig udstilling.

Efter otte års arbejde hjemme ved køkkenbordet var det nemlig blevet dagen, hvor offentligheden fik mulighed for at kigge nærmere på Ivan Jacobsens miniatureudgave af en kirke, et krematorium og et redskabsskur. Et bygningsværk, der blandt andet består af 5000 stykker skifer, 30.000 stykker hjemmelavede mursten i størrelsen 2 centimeter lange, 1 centimeter brede og 4 millimeter tykke og et hjemmelavet klokkespil, hjemmelavede tagrender, rendejern og nedløbsrør af kobberrør, ligesom ankeret og flagstangen med Dannebrog også er blevet til i Ivan Jacobens hænder.

Det hele stod i en aflåst montre på døbefonten, og på den forreste bænk, der i øvrigt ligner bænkene i Ivan Jacobsens mini-kirke, sad en tydeligt lidt nervøs Ivan Jacobsen. Efter gudstjeneste og nadver blev Ivan Jacobsen kaldt frem af sognepræsten, der på bedste journalist-vis interviewede kirke-byggeren om projektet.

Efter interviewet var der mulighed for, at kirkegængerne kunne kigge nærmere på byggeriet, og Ivan Jacobsen var klar til at svare på spørgsmål, og dem var der mange af. Ud over åbningen af udstillingen var der i dagens anledning mulighed for at nyde en kop kaffe eller juice, indtil der blev plads til at kigge på kirke, krematorium og redskabsskur.

For de, der ikke var til gudstjeneste søndag aften, er der god mulighed for at kigge ind i Helligåndskirken for at se på det fantastiske byggeri, for det er udstillet hele januar.

Der var stor interesse for at kigge nærmere på Ivan Jacobsens mini-kirke, mini-krematorium og mini-redskabsskur. Foto: Mikael Sand
Mange var imponeret over Ivan Jacobsens arbejde og ville godt lige høre lidt mere om projektet. I øvrigt er der på den forreste bænk i Helligåndskirken placeret en stribe ringbind, hvor interesserede kan se både billeder af kirken indvendigt og se eksempler af de mange mursten, tagsten og så videre, kirke, krematorium og redskabsskur er bygget af. Foto: Mikael Sand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bar, sognegård og fitnesscenter ramt: Coronaen blusser op i Ringkøbing-Skjern

Annonce