Annonce
Skjern

Ivan undrer sig: Hvorfor er der en halv kilometer cykelsti, som ikke er asfalteret?

Her stopper asfalteringen, og Ivan Flaskager Hansen undrer sig over, hvorfor der ikke kan blive til noget mere asfalt på stien. Foto: Christian Baadsgaard
Et stykke cykelsti ud til Ringvejen i Skjern er ikke asfalteret, men ovre på den anden side er der asfalt på. Borger ønsker det asfalteret, men der er andre projekter i køen først, lyder det fra udvalgsformand.

SKJERN: Under coronaen har rigtig mange benyttet den stille tid til enten at cykle eller gå nogle ture, og en af de stier, som er blevet flittigt benyttet, er den, der går fra Drosselvej og ud til viadukten under Ringvejen i Skjern.

Men hvorfor er den ikke asfalteret? Det spørger Ivan Flaskager Hansen om, og spørgsmålet har han stillet til Dagbladets spørg-redaktionen-funktion.

Han bor på Vester Birk og dermed lige i nabolaget til viadukten. Fra Vester Birk og ned gennem viadukten er der asfalteret, men så snart man kommer op på den anden side og til den 500 meter lange sti, der går mellem Enghavevej og Store Nørgaardsvej med afstikkere til fuglekvarterets mange veje, er der kun løs belægning.

Annonce

Det undrer Ivan Flaskager Hansen, for når han ser de nye cykelstier, som skyder op ude omkring landsbyerne i disse år, er de asfalterede. Han kan sagtens unde landdistrikterne nogle gode cykelstier, men der skal være balance i tingene, især når der er nye udstykninger på vej i Skjern.

- Man må være opmærksom på, at der også er byer, som har et behov. Når Greneparken bliver udbygget, vil der blive flere og flere, som benytter cykelstien, siger Ivan Flaskager Hansen.

Bruges som skolesti

Udover cyklister, løbere og fodgængere bliver vejen også benyttet af skoleelever, og den betragtes som en skolesti.

Derfor bliver den også vedligeholdt af kommunen, og Ivan Flaskager Hansen roser Ringkøbing-Skjern Kommune for at være meget hurtig ude for at salte den, når frost og vintervejr sætter ind. Derfor vil det vedligeholdelsesmæssigt ikke gøre forskel, om den blev asfalteret, mener Ivan Flaskager Hansen.

- Det vil også være et mere behageligt underlag for de ældre, der benytter rollator, konstaterer Ivan Flaskager Hansen.

Cykelstien har et gruset underlag. Rigtig mange færdes der - især efter nedlukningen, hvor folk har cyklet og gået flere ture. Foto: Christian Baadsgaard

Men indtil videre må han og andre borgere kigge langt efter asfalteringen. Formand for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), kan sagtens følge ønsket om et lag asfalt, men stien står ikke på listen over trængende steder lige nu.

- Der er også andre steder i byerne, der også kunne trænge, men første skal vi lige være færdig med projekterne på de farlige veje, siger John G. Christensen, der blandt andet peger på strækningen mellem Bølling og Skjern, som lige nu er i gang.

Her har cyklisterne i årevis ønsket en tryggere vej, og selvom byrådet har hævet stibudgettet, må borgerne have tålmodighed og acceptere, at der er steder, som kommer forrest i rækken af hensyn til trafiksikkerheden.


Der er også andre steder i byerne, der også kunne trænge, men første skal vi lige være færdig med projekterne på de farlige veje.

John G. Christensen, udvalgsformand (S)


At de nyere cykelstier på landet er asfaltbelagte, mens nogle af de ældre i byen ikke er, skyldes ifølge John G. Christensen en arv fra de gamle kommuner, hvor cykelstierne dengang blev lavet med løsere underlag.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Skjern

Skarpe skytter scorede 1500 kroner til klassekassen: Det blev meget spændende til sidst

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Annonce