Navne

Ivan Hansen er ambassadør for både Finn Juhl og RIF

Tirsdag er Ivan Hansen hædersgæsten i til sin 60 års fødselsdag, der markeres ved en reception på Østergade 11 i Ringkøbing. Foto: Jørgen Kirk
Ivan Hansen fylder 60 år tirsdag den 7. maj. Dagen markeres naturligvis med en reception i House of Finn Juhl og Onecollections showroom i Østergade 11, hvor Ivan Hansen selv har boet. Ivan Hansen er ikke kun vild med møbler. RIF fylder også meget i Ivan Hansens hjerte.

Ringkøbing: Ivan Hansen lægger ikke skjul på, at han er radikal, republikaner og meget lidt vild med den yderste højrefløj, der stjæler overskrifterne i denne tid. Derfor begynder fødselsdagsinterviewet med en bandbule mod Rasmus Paludan. Det lå Ivan Hansen på hjerte og skulle lige ud, før den blødere del af interviewet kunne begynde.

- Når du har en holdning til dine møbler, må du også godt have det til dit liv. Vi gider ikke sælge noget til nogen, som vi synes er nogle idioter. Vi lånte en stol til Barack Obama, da han var i Danmark. Vi ville aldrig låne møbler ud til Trump, siger Ivan Hansen.

Tirsdagens fødselar brænder igennem - og siger, hvad han mener.

Derfor var han naturligvis også sjov at drille, da regentparret i 2014 var i Ringkøbing.

- Normalt siger man til folk, hvis de skal sidde ved siden af Dronning Margrethe, men jeg fik intet at vide, om at jeg var placeret lige ved siden af majestæten til middagen på Hotel Fjordgården. Det var helt klart for at drille mig. Jeg må da også indrømme, at det var en god dag med besøget i vores showroom, og da dragonregimentet red ned gennem Østergade, fik jeg en lille klump i halsen. Så lige den dag, var jeg royal, siger Ivan Hansen med et smil.

Ivan Hansen

60 år gammel: Født i Videbæk, men voksede op på Sjælland og i Varde. Her brugte han konfirmationspengene på møbler hos møbelhandler Alexandersen. "Når vores klassekammerater skrev "Slade" og "Sweet" på deres kladdehæfter, sad vi og skrev "Finn Juhl" og "Børge Mogensen", har Ivan Hansen siden fortalt om sig selv og kammeraten Henrik Sørensen. Det var derfor helt oplagt, at han kom i lære som møbelhandler.

Ivan Hansen og Henrik Sørensen stiftede Hansen & Sørensen ApS i Odense i 1990. I 1995 flyttede de virksomheden til Ringkøbing, og i 2007 skiftede navnet til Onecollection.

I 2000 fik Onecollection enerettigheder til at fremstille møbeldesigner Finn Juhls (1912-1989) ikoniske designs fra 1940'erne og 1950'erne. Siden har Onecollection genoptaget produktionen af et bredt udvalg af Finn Juhl-designs.

Før finanskrisen fyldte Finn Juhl-møblerne under 10 procent af det samlede salg. I dag er House Of Finn Juhl klart hovedbrandet i firmaet.

Eksporten er nu ved at overhale salget i Danmark. Onecollection eksporterer til 35 lande og har 35 medarbejdere. Firmaet har også et lille hotel i Japan, ikke langt fra hvor de fleste Finn Juhl-møbler bliver fremstillet.

Ivan Hansen bor i Ringkøbing med hustruen Lene. Parret har tre børn: Tanne, der er tøjdesigner i Aarhus, Emil, der bor i Aarhus hvor han læser handel og marketing samt Signe, der er indkøbselev hos Bestseller i Brande. Parret har to børnebørn i Aarhus.

Hovedfritidsinteressen ud over møbler er RIF, som Ivan Hansen er ambassadør for, samt kunst.

Dårlig til fodbold

Tirsdag den 7. maj fylder Ivan Hansen 60 år. Det markeres i de samme rum, hvor Dronning Margrethe var på besøg.

Tirsdag er det dog en ambassadør, der er hædersgæsten, for det er Ivan Hansens titel i RIF, og det er han ret stolt af.

- Jeg er selv en vanvittig dårlig fodboldspiller, men jeg elsker at se fodbold og at færdes i miljøet, og Lene og jeg har både en søn og en datter, der har spillet på førsteholdet på et tidspunkt. Lene er i dag på tanteholdet, og jeg passer baren. Det har vi det glimrende med, siger Ivan Hansen.

- Jeg kom ind i bestyrelsen, da RIF fik et lidt mere professionelt setup, og så blev jeg jo venner med de folk. RIF er en dejlig klub med mange gode mennesker. Vi er også sponsorer for kommunens to håndboldhold og for FCM, og bruger det i dagligdagen. Du får både netværk, synlighed og gode kontakter, og for eksempel brugte vi Skjerns norske håndboldspiller Bjarte Myrhol til at markedsføre House of Finn Juhl i Norge. Det var godt. Nu er jeg så blevet ambassadør for RIF. Det er jeg rigtig stolt over, siger Ivan Hansen.

Ikke rigtig planlagt

Ivan Hansens professionelle skæbne blev beseglet, da han fik et job som chaufførmedhjælper i et møbelfirma i Varde. Kort efter kom han i lære som møbelsælger.

- Jeg husker tydeligt den første dag, hvor jeg både fik mit eget skrivebord og telefon, og da den første kunde ringede, blev der stillet om til mig. Jeg elsker at sælge, og at det tilmed er skønt designede møbler og møbelklassikere vi sælger, det gør det jo bare ekstra fedt, siger Ivan Hansen.

Sidder man i dag med de vanvittigt flotte kataloger fra Onecollection og House of Finn Juhl i hånden, og ved, at firmaet har solgt 50.000 eksemplarer af Chairman-stolen af Henrik Tengler, har haft besøg af Dronning Margrethe, og været med til at nyindrette en stor sal i FN-bygningen i New York, kunne man godt tro, at der har ligget en solid strategi bag. Men det er ikke tilfældet.

- Der er ikke rigtig noget, der har været planlagt. Tingede har "bare" udviklet sig. Men vi er blevet bedre til ikke at køre ind i blindgyder, siger Ivan Hansen med et smil.

Når man sidder og taler med Ivan Hansen om gode arkitekter, skønne møbler, vidunderlig kunst, medarbejdere og gode kollegers passion, så finder man hurtigt ud af, at det ikke kun er et job, at være en af ejerne af Onecollection. Det er en livsstil.

Derfor komme Ivan Hansen nok heller aldrig rigtig til at gå på pension...

- Nej, på et tidspunkt går jeg nok snarere over til at være ambassadør. Det kunne jeg godt se for mig. I dag har vi også så mange dygtige folk ansat, at det sagtens kan lade sig gøre, siger Ivan Hansen.

Ivan Hansen i "Slyngelstuen" under Onecollections showroom i Østergade 11. Her hænger der naturligvis en RIF-trøje. Ivan Hansen elsker fodbold, og følger troligt det lokale hold, som han børn har spillet på. Onecollection er sponsor, og Ivan Hansen er i dag ambassadør for klubben. Foto: Jørgen Kirk

Har aldrig svaret på en mail

Når Ivan Hansen skal koble af fra en travl hverdag, går turen gerne til sommerhuset på Mors.

- Der sker ikke en skid. Det er fantastisk, og jeg elsker det. Jeg har begge sider - både den sociale, og den mere private. Som sælger er det naturligvis en fordel at være udadvendt og god til at snakke. det benytter jeg mig aktivt af. Jeg har aldrig svaret på en mail. Det gør mine drøndygtige medarbejdere. Jeg vil snakke med folk, og jeg vil se folk. Det fungerer meget bedre, siger Ivan Hansen.

- Og verden kan faktisk godt fungere uden papirer og lange kontrakter, hvis du stoler på folk, og det gør du på dem, der er ordentlige. Vi har ikke et stykke papir, på den fabrik, vi samarbejder med i Japan. Her er en aftale en aftale. Det er ret ukompliceret, siger Ivan Hansen.

Finn Juhl tegnede stolen Græshoppen til sit eget hjem. Dette eksemplar er rent fysisk nummer tre, og kan købes for ca. 70.000 kroner hos House of Finn Juhl. Stolen blev har netop været med på Milano-messen, hvor salget gik godt. En af de to første - originale - stole blev solgt på aktion for 300.000 euro. Det fortæller lidt om, hvilken skattet møbeldesigner Finn Juhl er i dag. Foto: Jørgen Kirk

To "ægteskaber"

Ivan Hansen er gift med Lene, men næsten også med Henrik Sørensen, som han skabte Onecollection sammen med.

- Vi er vidt forskellige, men det er godt nok sjældent, vi virkeligt har haft ture. Efter så mange år sammen tænker vi ofte ligesom et ægteskab. Når jeg siger noget, så har Henrik netop tænkt de samme tanker - og omvendt.

- Mange ting forandrer sig, når man bliver ældre, man bliver for eksempel mere magelig og får råd til lidt mere luksus. Men vi bor stadig sammen og sover på dobbeltværelse, når vi er til messer i udlandet. I begyndelsen var det for at spare penge og få et lidt bedre værelse. Men det er jo også praktisk, hvis vi skal runde et spørgsmål fra dagen, skal vi ikke løbe fra værelse til værelse. Vi spiser også sammen og hygger os sammen. Det sociale er stadig meget vigtigt for os, siger Ivan Hansen.

Elsker Ringkøbing

Ivan Hansen og Henrik Sørensen "endte" i Ringkøbing, da firmaet i 1995 overtog Orla Albæks gamle fabrik på Vesterled. Det har de på ingen måde fortrudt.

- Vi er en Ringkøbing-virksomhed, og vi kan sgu godt lide at bo her. Privat boede vi fantastisk i Østergade 11, hvor der nu er showroom i hele huset, og nu har vi udsigt over Fjorden. Vi flytter aldrig herfra. Og det gør virksomheden heller ikke, selv om den nu bliver mere og mere international, og vi også har kontorer og showroom i København.

- Hvis du ser benhårdt økonomisk på det, skulle vi måske ikke have produktion på møbelsnedkeriet i Ringkøbing, men få alt lavet hos underleverandører i udlandet. Men vi har egen produktion på 12 mand og eget værksted på Vesterled, og vi elsker det, så sådan bliver det ved med at være, siger Ivan Hansen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce