Annonce
Ringkøbing-Skjern

Iværksættere har ikke mistet modet trods corona-krise: 184 nye virksomheder i første halvdel af 2020

Blandt de nye virksomheder, der er dukket op inden for det sidste halve år, er Helle Glerups brugskunstforretning Hipi i Ringkøbing. Foto: Poul Osmundsen
Undersøgelse fra regnskabsprogrammet Dinero viser, at vestjyske iværksættere ikke har ladet sig ryste af pandemien; fortsætter takterne fra første halvår af 2020, får vi flere nye virksomheder i år end sidste år.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Vestjydernes virketrang ser ikke ud til at have taget alvorlig skade under corona-krisen.

En ny undersøgelse fra regnskabsprogrammet Dinero viser, at fortsætter de gode takter fra første halvår, bliver der etableret flere nye virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune i 2020 end sidste år.

Der blev stiftet 184 nye virksomheder her i kommunen i første halvår af 2020; i hele 2019 blev der til sammenligning stiftet 317 virksomheder i Ringkøbing-Skjern.

Før man får armene alt for højt vejret, er det dog værd at bemærke, at Ringkøbing-Skjern Kommune stadig hører til i den tunge ende, når det gælder etablering af nye virksomheder; vi har simpelthen ikke så mange iværksættere som adskillige kommuner i Københavnsområdet eller øer som Samsø, Fanø, Ærø og Læsø.

De 184 virksomheder svarer til 5,8 pr. 1000 indbygger, og det er kun nok til en 74. plads blandt Danmarks 98 kommuner.


Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, der tør starte egen virksomhed.

Martin Thorborg, direktør i Dinero.


Men coronakrisen har altså ikke haft den store effekt på interessen for at blive selvstændig, selv om det ifølge Martin Thorborg, direktør i Dinero, en tid så slemt ud.

Han peger på, at fra midten af marts og to måneder frem styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder. Det lignede en mavepuster til dansk iværksætteri. Heldigvis er kurven nu vendt til noget mere positivt.

Annonce

Pæn udvikling

Det glæder Martin Thorborg, der i en pressemeddelelsen fastslår:

- Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, der tør starte egen virksomhed. Nye virksomheder er fremtidens vækstmotorer, og det glæder mig, at der i skyggen af coronavrus rent faktisk blev stiftet mange nye virksomheder i årets første seks måneder, siger han.

På landsplan faldt antallet af nystiftede virksomheder med 12 procent fra første halvår 2019 til første halvår 2020, men i en række kommuner steg det faktisk. Og i Ringkøbing-Skjern Kommune ser det altså ganske positivt ud.

Generelt er der flest nystartede virksomheder pr. 1000 indbyggere i København, Københavsområdet samt Nord- og Østsjælland, mens Fyn, Vestjylland og Sydjylland halte bagefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce