Annonce
Ringkøbing

Isskruninger hærger badebro i Ringkøbing: Vinterbadere tvunget til at blive på landjorden

Trappen her skulle have siddet for enden af badebroen, men isskruninger vred trappen af, og den blev fundet omkring 10 meter fra badebroen. Foto: Mikael Sand
I nattens løb har vind og vejr nemlig resulteret i isskruninger, der ramte både broen og trappen så voldsomt, at skruningerne ganske enkelt havde rykket trappen af badebroen.

Ringkøbing: Det var et sørgeligt og trist syn, der mødte de friske vinterbadere, der var dukket op ved havnen i Ringkøbing, der var mødt op i badesko, badetøj, morgenkåbe og håndklæde for at få en kold dukkert i fjorden.

Det var nemlig umuligt at gøre brug af badebroen og den trappe, der fører ned i det iskolde vand.

I nattens løb har vind og vejr nemlig resulteret i isskruninger, der ramte både broen og trappen så voldsomt, at skruningerne ganske enkelt havde rykket trappen af badebroen, og broen gelænder var vredet skævt.

Annonce

Trappen var væk

Søndag formiddag var Ann Holm Nielsen, formand for Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptun, på haven sammen med sin mand Martin Middelhede Jensen og mange andre for at besigtige skaderne.

Ann Holm Nielsen, formand for Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptun, var naturligvis på havnen for at få et overblik over skaderne. Hendes mand Martin Middelhede Jensen var godt i gang med at få et forvredet gelænder skruet af broen. Foto: Mikael Sand

Trappen lå på jorden ved siden badebroen, men den havde fået noget af en tur af isen.

- Vi fandt trappen isen omkring 10 meter væk fra badebroen, så der har været drøn på, lød vurderingen fra Martin Middelhede Jensen, mens han udstyret med boremaskine og svensknøgler var i gang med at skrue gelænderet af badebroen.

- Ja, gelænderet er vredet skævt, men heldigvis ser det ud til, at resten af broen har klaret vejrtesten eller lakmusprøven. Det er godt, at broen er konstrueret sådan, at det faktisk kun er de pæle, den står på, der er vandet. Det har nok betydet, at hele broen ikke er blevet revet i stykket, fortalte Ann Holm Nielsen, der tidligere på dagen havde snakket med en af de gæster, der holdt til i en autocamper, der holdt på vejen ned mod badebroen.


Vi fandt trappen isen omkring 10 meter væk fra badebroen, så der har været drøn på.

Martin Middelhede Jensen


- Hun fortalte, at det havde buldret og braget så meget i nat, at et andet par med en autocamper havde valgt at køre, fordi de ikke turde blive holdende, sagde Ann Holm Nielsen.

To af de skuffede vinterbadere var Christel Søndermark og Pia Lassen. - Det er da lidt øv, for det giver masser af energi og godt humør med den tur i det kolde vand, lød det fra Christel Søndermark og Pia Lassen. Foto: Mikael Sand
Annonce

Øv, at vi ikke kan komme i vandet

Vinterbaderformanden kunne fortælle, at der fra søndag ved 7-tiden til omkring klokken 9.00 havde de første 30 vinterbadere været forbi, og de måtte alle vende om uden en tur i vandet.

To af de skuffede vinterbadere er Christel Søndermark og Pia Lassen. De plejer at tage en tur i det kolde vand et andet sted - ud for Bavnshøj - men der har fjorden været frosset til.

Derfor var det rykket hen til havnen, hvor der med motorsav var savet et tre x tre meter hul i isen.

- Vi er da et par lidt skuffede vinterbadere, for vi plejer at være i vandet både lørdag og søndag. Det giver ellers både masser af energi og godt humør med en kold dukkert, fortæller Christel Søndermark og Pia Lassen, mens de står og kigger på isskruningerne.

I løbet af lørdag aften og natten til søndag ændrede området ved vinterbadernes badested udseende, og de morgenfriske vinterbadere dukkede op til isskruninger og en ubrugelig badebro, der plejer at være adgangen til en tur i den kolde fjord. Foto: Mikael Sand
Annonce

Små stykker is

Formand for Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptun, Ann Holm Nielsen, priser sig lykkelig for, at isstykkerne trods alt ikke var større, for større stykker is kunne have ødelagt endnu mere.

- Hvis vejret ellers arter sig rigtigt, håber vi fra klubbens side, at både broen og trappen bliver klar, inden sæsonen slutter. For interessen er jo stor, og det kan du selv se med de mange mennesker, der kommer forbi her lige nu, fortæller Ann Holm Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Anders Eggert fejrede mål-jubilæum: Det skete selvfølgelig med et mål på straffekast

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold

Genlæs liveblog: Skjern vandt traditionsopgør efter kanonstart

Annonce