Annonce
Udland

Israel godkender ny jødisk bosættelse forud for valg

Said Khatib/Ritzau Scanpix
Netanyahu har op til parlamentsvalget sagt, at han vil begynde at annektere dele af Jordandalen.

Israel har søndag godkendt en ny jødisk bosættelse, oplyser premierminister Benjamin Netanyahus kontor. Godkendelsen sker kun to dage før Israels parlamentsvalg.

Netanyahus regering har vedtaget at gøre bosættelsen Mevoot Yericho i Jordandalen til et officiel bosættelse, hedder det i en pressemeddelelse.

Alle bosættelser anses for være ulovlige i henhold til folkeretten. Men israelerne skelner mellem bosættelser, som har en godkendelse fra Israels regering, og dem som ikke har.

Netanyahu har op til parlamentsvalget sagt, at han vil begynde at annektere dele af Jordandalen på Vestbredden, hvis han bliver genvalgt.

- Der er et sted, hvor vi kan indføre israelsk suverænitet umiddelbart efter valget, sagde Netanyahu først i valgkampen.

Her gentog han løfter om annekteringer af Jordandalen og den nordlige del af Det Døde Hav.

Han har også gentaget et løfte om at annektere alle jødiske bosættelser på Vestbredden, men siger, at det ikke kommer til at ske, før den kommende amerikanske fredsplan for Mellemøsten præsenteres.

Netanyahus valgløfter begraver enhver chance for fred mellem israelere og palæstinensere, lyder det fra palæstinensisk side.

I FN siger talsmand Stephane Dujarric, at ethvert forsøg fra israelsk side på at tage kontrollen over palæstinensisk land "vil være ødelæggende for muligheden for at genoplive forhandlingerne, den regionale fred og kernen i en tostatsløsning".

Hvis Netanyahu gør alvor af sit valgløfte, vil det være "en israelsk erklæring om at afslutte fredsprocessen", lyder det fra Den Arabiske Liga.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lille bil fik smadret forrude

Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Annonce