Annonce
Vestjylland

Enorme isblokke bag succes i Thyborøn: Besøgstal overstiger alle forventninger

2. juli åbnede Iskunsten med isskulpturer i Thyborøn, og der har været stor interesse for det. Foto: Morten Stricker
Med besøgstal på over 300 om dagen har Iskunsten allerede rundet det forventede antal besøgende for hele juli

Thyborøn: Iskunsten i Thyborøn er kommet godt fra start. Åbningen var 2. juli, og i de første to uger rundede besøgstallet det forventede for hele juli. Er der koldt inden for, så har tælleapparatet ved indgangen været ret så varm.

- Flere dage har besøgstallet været over de 300, og det er langt flere end forventet, siger indehaver Michael Madsen.

Iskunsten er den eneste helårlige udstilling i Europa af iskunst. Den er indrettet i et gammelt frysehus på Thyborøn Havn. I 70 år har der været fiskeindustri, men da den rykkede ud, opstod idéen om at lave en attraktion med skiftende udstillinger af store isskulpturer.

Annonce

Iskunsten

Iskunsten har åbent alle ugens dage kl 11-17.

Normalpris for entre er 79 kr. for voksne og 69 kr. for børn, men attraktionen er en del af regeringens sommerpakke, og derfor er der 50 procent rabat på entréprisen frem til den 9. august.

Alle får udleveret et tæppe ved indgangen så man kan holde varmen, og så man ikke afgiver varme til rummet.

Iskunsten er en del af Jyllandsakvariet Thyborøn. Der holdes løbende workshops, hvor man selv kan være med til at skabe sin egen isblok.

- Vi har brugt kunstnere fra hele landet. Det er kun ganske få kunstnere, der har stor erfaring med isskulpturer, og derfor arbejder de deltagende kunstnere også normalt med andre materialer som eksempelvis sten, træ og metaller. I alt har 11 kunstnere været involveret i arbejdet, og resultatet er en fuldstændig magisk og helt unik udstilling, siger Michael Madsen.

Fire ton is

Det har krævet fire ton krystalklar is at få udstillingen etableret, og der er kun ét sted i hele Danmark, hvor man er i stand til at fryse så store, klare isblokke, som er anvendt. Det er hos Ice-Team, hvor indehaveren, Søren Cip, også er en af de deltagende kunstnere. Indfrysningen af hver isblok tager 21 dage, hvor man løbende skal følge nøje med i processen.


Flere dage har besøgstallet været over de 300, og det er langt flere end forventet

Michael Madsen, indehaver


De deltagende kunstnere er: Anne Marie Nielsen, Anker Hansen, Søren Brynjolf, Dagmar Grau Møller, Alberte Grau Møller, Freja Niemann Lundrup, Ole Videbæk, Henrik Voldmester, Henrik “Woodpek” Sigensgaard, Søren Lyngbye og Søren Cip Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: Indleder Kristi himmelfartsferien med meget få nye smittede

Annonce