Annonce
Ringkøbing

Isenkræmmer gennem 30 år: En fysisk butik vil altid stå stærkt i konkurrencen - også efter corona-krisen

Flemming Merrild har i snart 30 år drevet isenkræmmerforretning i Ringkøbing. Fredag fyldte han 60 år. Foto: Kaj Poulsgaard
Det væltede ind med lykønskninger til butiksejer Flemming Merrild, der mandag aften var med, da Ringkøbing Handelsforening atter sendte live med tilbudssalg fra fire butikker. Flemming Merrild har netop rundet 60 år, men det var altså ham, der gav gaverne.
Annonce

Ringkøbing: - Jeg synes, at jeg kan se en anden fremtid for de fysiske butikker i dag end for fire-fem år siden. På det tidspunkt talte man meget om, at online-konkurrenter ikke havde behov for dyre adresser og måske ikke helt så meget personale, og at de derfor ville være svære at konkurrere med. Men i dag ved vi jo, at de rene netbutikker i stedet for at betale dyr husleje bruger penge på Google-annoncer med mere, siger Flemming Merrild.

- Den fysiske butik med de store vinduer på en god placering er ikke blot glimrende markedsføring. Du undgår også mange misforståelser, fordi det er stor forskel på at stå med en vare fysisk i hånden eller på at se et billede. At sælge varer handler også om tillid og service, og der betyder det bare meget, at du kan gå ind i butikken og tale med ejeren eller se ekspedienten i øjnene, siger Flemming Merrild.

Annonce

Fyldte 60 år

Og han ved, hvad han taler om, for til næste år er det 30 år siden, han og hustruen Lisbeth overtog isenkræmmerforretningen i Ringkøbing. 30 år svarer tilfældigvis til halvdelen af Flemming Merrilds liv, for fredag i sidste uge fyldte han 60 år.

Dagen blev fejret med den nærmeste familie, der ud over Lisbeth tæller børnene Anne Katrine, der er sygeplejeske på Viborg Sygehus og Anders, der er erhvervsøkonom hos Skattestyrelsen i Ringkøbing.

Men den runde dag blev naturligvis også fejret med mange hilsner, da Flemming Merrild mandag aften var en af de butiksejere, der stod klar med gode tilbud på Ringkøbing Handelsforenings livesendinger på Facebook.

Normalt er livesendingerne tirsdag og torsdag, men i denne uge er det mandag og tirsdag.

Annonce

Vil ikke sidde stille

- Der er nogle butikker, der holder helt, totalt lukket, fordi de ikke vil risikere, at et mindre salg går voldsomt ud over den kompensation, de ender med at få. Det forstår jeg godt, at de vælger. Men jeg har bare bestemt, at jeg ikke vil sidde stille og vente på næste kompensationsordning, som vi ikke engang kan søge endnu, siger Flemming Merrild.


Jeg synes faktisk, at det er voldsomt sjovt at være med til live-sendingerne. Vi får vist vores lokale kunder, at vi stadig er her, og vi får gjort opmærksom på, at livet ikke er så surt. Vi med fysiske butikker skal også vise, at vi stadig eksisterer, og at vi kan noget.

Flemming Merrild


- Og så synes jeg faktisk, at det er voldsomt sjovt at være med til live-sendingerne. Vi får vist vores lokale kunder, at vi stadig er her, og vi får gjort opmærksom på, at livet ikke er så surt. Vi med fysiske butikker skal også vise, at vi stadig eksisterer, og at vi kan noget. Vi må sælge på denne her måde til afhentning ved bagdøren. Vi sælger også via vores egen lille webshop Merrildisenkram.dk og kædens webshop kop-kande.dk samt via telefonen. Der er mange, der ringer og spørger, om vi har en ting på lager. Så faktisk har vi stadig fire salgskanaler, siger Flemming Merrild.

- Det er klart, at vi ikke har så meget arbejde, som hvis butikken var åbent. Derfor har jeg også to medarbejdere sendt hjem. Men det betyder, at der er lys og lidt liv i butikken. Det er også dejligt i en tid, hvor det ikke er så spændende at gå en tur ned gennem gågaden, siger Flemming Merrild.

Flemming Merrild lover kunderne, at han selv er i butikken fra klokken 10 til 17 hver dag, og da Dagbladet taler med ham tirsdag ved middagstid, er der nok at lave, for mandagens livesending gav faktisk et salg på omkring 350 varer.

- Det er fantastisk. Der er et sted mellem 400 og 600 tilskuere hver gang. Det er da et udtryk for stor lokal opbakning. Og så kan det godt være, at fortjenesten ikke er så stor, fordi det er rigtig gode tilbud. Men vi tjener lidt og har det rigtig sjovt. Der var en kunde, der ringede "bare" for at sige, at hun glædede sig til at se mig på livesendingen. Det er den slags, der luner, siger Flemming Merrild.

Annonce

Nyt gulv for anden gang

For en isenkræmmer med et solidt salgsgen er der ikke meget ved at holde butikken lukket. Derfor turde han ikke gå i gang med at skifte gulv, da åbningsdatoen muligvis hed den 7. februar.

- Men da datoen blev flyttet til den 1. marts, kunne jeg se, at vi kunne nå at lægge nyt gulv, og det har vi trængt til i rigtig mange år, så det er fantastisk, at vi nu har nået det, siger Flemming Merrild, der i skrivende stund endnu mangler lidt detaljer, før hele butikken spiller igen.

Han når det til den 1. marts, og han håber på, at det bliver åbningsdatoen.

- Hvis ikke der bliver åbnet den 1. marts, tager vi også det med høj pande. Det kan godt være, at jeg som 60-årig er "gammel", men jeg har besluttet, at jeg aldrig vil blive en sur gammel mand. Jeg har altid ment, at den tid, jeg lever i lige nu, er den bedste, jeg oplever. Alt i mit liv fungerer godt, både privat og i forretningen. Vi havde et fantastisk salg i sommer og et fantastisk julesalg. Nu er der så lukket ned. Men så må vi igen fokusere på det positive. På det, der rent faktisk kan lade sig gøre, siger Flemming Merrild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce