Annonce
Navne

Iscafeens Angelina: - Når jeg er nedtrykt, holder Vesterhavet mig kørende

45-årige Angelina Kosar har en stor drøm om på et tidspunkt at kunne købe den attraktivt beliggende iscafé i klitterne i Søndervig, hvor hun lige nu sidder til leje. Foto: Henrik Breum
Angelina Kosar har ikke tid til at holde sommerferie, for der er rigeligt at se til med at betjene kunder i iscaféen 'Angelinas', der ligger i yderste klitrække for enden af Badevej i Søndervig.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der har været en god arbejdsdag med mange kunder. Men en god søndag er også at gå til ro med en fornemmelse af, at også mandag morgen bliver god. Det handler om at gå i seng med ro i maven, for det er så ustabilt her ude.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE solnedgangen på stranden ved Søndervig.

Stranden og havet er det, der løfter mig. Der er dage, hvor der ikke er noget at lave, og hvor jeg godt kan blive lidt nedtrykt. Så skal jeg bare gå uden for min dør og kigge ud over havet. Man får bare sådan en fornyet energi. Det er faktisk Vesterhavet, der holder mig kørende heroppe.

Inden jeg kom her ud, var havet noget, jeg så, når jeg var på ferie. Et hav betyder ro for mig. Der er noget meditativt over det. Jeg tror ikke, der findes en bedre arbejdsplads i Danmark end her - det gør der bare ikke.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR til en gudstjeneste i Helligåndskirken i Hvide Sande i foråret. Jeg elsker at komme i en kirke - det giver mig en indre ro.

Jeg har en veninde, der bor i Hvide Sande, og det var i forbindelse med hendes datters konfirmationsforberedelse, at jeg tog med til gudstjeneste.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE noget med Queen, som jeg er vokset op med.

Favoritnummer? Hvis vi snakker faser i mit liv, så var det 'I want to break free' under midtvejskrisen. Jeg synes bare, Queens sange er gode.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG rejse til New Zealand.

Jeg har læst, at det er verdens reneste land, og derfor kunne jeg godt tænke mig at komme til New Zealand. Jeg vil gerne se, hvad det er, der gør, at det er verdens reneste land. Og så har jeg hørt, at det er utroligt smukt.

Jeg får ikke tid til at holde sommerferie i år, men jeg har dog lovet min 13-årige søn en weekendtur til Polen, hvor vi blandt andet skal se koncentrationslejren i Auschwitz. Jeg tror på, at det er en vigtig ting at lære sine børn om historien.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Jeff Koons (kontroversiel, amerikansk kunstner, der især er kendt for sin blanding af porno og kunst, red.). Han både fascinerer og forarger på samme tid.

Jeg kan huske, at jeg i 90'erne var til en kunstudstilling med værker af Jeff Koons i Aarhus, og jeg var bare så forarget - men samtidig fascineret. Jeg tænker, at hvis man i rustfrit stål kan lave et ballondyr, som ligner en kanin og er 70.000 dollars værd, så skal jeg snakke med den mand, for han må jo kunne et eller andet.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL masser af sol og glade mennesker på stranden i Søndervig.

Annonce

Det handler om at gå i seng med ro i maven, for det er så ustabilt her ude

Angelina Kosar, indehaver af iscaféen 'Angelinas' i Søndervig

Angelina Kosar

ALDER: 45 år

PRIVAT: Gift og mor til seks børn

PROFESSION: Driver iscaféen 'Angelinas' på Badevej i Søndervig

HJEMBY: Herning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce