Annonce
Skjern

KDs formand Isabella Arendt på weekend i Finderup: Partiet holder hovedbestyrelsesmøde i partiets højborg

Kristendemokraternes formand Isabella Arendt var under valkampen på turne, og her besøgte hun også Finderup. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Årsplanen for Kristendemokraterne skal godkendes på mødet i Finderup, for nu skal der arbejdes videre med resultatet fra folketingsvalget.

FINDERUP: I Vestjylland er det ikke en hverdagsbegivenhed, at et politisk parti holder sit hovedbestyrelsesmøde, men ikke desto mindre er det tilfældet for Kristendemokraterne, der efter sit årsmøde holder det første hovedbestyrelsesmøde i Finderup.

Det sker i denne weekend, hvor hovedbestyrelsen samles hos familien Graakjær i Finderup. For Kristendemokraterne er området en højborg, og det er første gang i flere år, at hovedbestyrelsen mødes i Vestjylland, hvor partiet er repræsenteret med seks byrådsmedlemmer. I alt har Kristendemokraterne 10 byrådsmedlemmer i Danmark.

- Der er forskel på at være kristendemokrat i Vestjylland og så andre steder. Der kan man godt være noget alene, men så kan man få del i medvinden ved at komme herud, fortæller partiets næstformand, Marianne Karlsmose, der sidder i regionsrådet.

På dagsordenen er blandt andet et forslag til en meget omfattende årsplan, der skal sætte gang i det politiske og organisatoriske arbejde mod det kommende valg.

På fem måneder er det lykkedes Kristendemokraterne at samle 25 procent af de godt 20.000 vælgererklæringer, der kræves for at være opstillingsberettiget til det næste folketingsvalg, og det giver optimisme.

- Vi håber på, at vi kan holde tempoet. Det ville være dejligt, hvis vi kunne fejre partiets 50 års jubilæum anden påskedag som opstillingsberettiget til folketinget, bemærker Marianne Karlsmose.

Ved folketingsvalget i juni fik partiet en markant plads i mediebilledet, da Isabella Arendt trådte til og blev kendt som "vikaren fra himlen", og som nu er valgt som formand.

Partiet var meget tæt på en plads i Folketinget og har formået at beholde opmærksomheden. Siden valget har Kristendemokraterne fået næsten 500 medlemmer.

Marianne Karlsmose har været med siden 1993, og hun har i den tid aldrig oplevet så stor en medlemsvækst, trods mange kampagner. Det betyder også, at Kristendemokraterne skal have styrket sin organisation rundt om i landet. Blandt de nye medlemmer er der flere med erfaring fra partiarbejde, og det er en stor styrke.

De nye medlemmer kommer blandt andet fra Venstre og Konservative, men også medlemmer fra Alternativet har valgt Kristendemokraterne. Marianne Karlsmose forklarer, at især familiepolitikken og klimapolitikken har været afgørende for de nye medlemmer fra Alternativet.

Annonce

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Skjern

Julehjælpen rykker ud i de næste uger

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce