Annonce
Skjern

KDs formand Isabella Arendt på weekend i Finderup: Partiet holder hovedbestyrelsesmøde i partiets højborg

Kristendemokraternes formand Isabella Arendt var under valkampen på turne, og her besøgte hun også Finderup. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Årsplanen for Kristendemokraterne skal godkendes på mødet i Finderup, for nu skal der arbejdes videre med resultatet fra folketingsvalget.
Annonce

FINDERUP: I Vestjylland er det ikke en hverdagsbegivenhed, at et politisk parti holder sit hovedbestyrelsesmøde, men ikke desto mindre er det tilfældet for Kristendemokraterne, der efter sit årsmøde holder det første hovedbestyrelsesmøde i Finderup.

Det sker i denne weekend, hvor hovedbestyrelsen samles hos familien Graakjær i Finderup. For Kristendemokraterne er området en højborg, og det er første gang i flere år, at hovedbestyrelsen mødes i Vestjylland, hvor partiet er repræsenteret med seks byrådsmedlemmer. I alt har Kristendemokraterne 10 byrådsmedlemmer i Danmark.

- Der er forskel på at være kristendemokrat i Vestjylland og så andre steder. Der kan man godt være noget alene, men så kan man få del i medvinden ved at komme herud, fortæller partiets næstformand, Marianne Karlsmose, der sidder i regionsrådet.

På dagsordenen er blandt andet et forslag til en meget omfattende årsplan, der skal sætte gang i det politiske og organisatoriske arbejde mod det kommende valg.

På fem måneder er det lykkedes Kristendemokraterne at samle 25 procent af de godt 20.000 vælgererklæringer, der kræves for at være opstillingsberettiget til det næste folketingsvalg, og det giver optimisme.

- Vi håber på, at vi kan holde tempoet. Det ville være dejligt, hvis vi kunne fejre partiets 50 års jubilæum anden påskedag som opstillingsberettiget til folketinget, bemærker Marianne Karlsmose.

Ved folketingsvalget i juni fik partiet en markant plads i mediebilledet, da Isabella Arendt trådte til og blev kendt som "vikaren fra himlen", og som nu er valgt som formand.

Partiet var meget tæt på en plads i Folketinget og har formået at beholde opmærksomheden. Siden valget har Kristendemokraterne fået næsten 500 medlemmer.

Marianne Karlsmose har været med siden 1993, og hun har i den tid aldrig oplevet så stor en medlemsvækst, trods mange kampagner. Det betyder også, at Kristendemokraterne skal have styrket sin organisation rundt om i landet. Blandt de nye medlemmer er der flere med erfaring fra partiarbejde, og det er en stor styrke.

De nye medlemmer kommer blandt andet fra Venstre og Konservative, men også medlemmer fra Alternativet har valgt Kristendemokraterne. Marianne Karlsmose forklarer, at især familiepolitikken og klimapolitikken har været afgørende for de nye medlemmer fra Alternativet.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Erhvervsråd presser på for lyntestcenter i Skjern – kommune og region forhandler om placering af mobile testenheder

Annonce